Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rețetele pregătite de bucătari pentru masa de Crăciun. Cum se răsfață românii

Your browser doesn't support HTML5 video.

În restaurante, chefii se întrec în preparate fine, interpretate modern, iar gospodinele merg pe rețete clasice, cu gustul copilăriei.

Toate bunătăţile își vor face loc miercuri, pe masa de sărbătoare.

Ionuţ Ivanoff, bucătar: „O să luăm muşchiuleţul de porc, o să îl tăiem, o să îl punem în tigaie, o să vreau să îl flambez un pic, o să îl condimentez apoi o să îl băgăm la cuptor."

Muşchiuleţul de porc este vedetă pe masa de Crăciun. La o pensiune cu pretenţii din Prahova, acesta este umplut cu un pate de raţă cu fructe confiate, prune şi caise, toate puse pe un pat de crutoane crocante de măr.

Ionuț Ivanoff, bucătar: „Împreună cu acest muşchiuleţ de porc, avem prune confiate învelite într-un prosciutto de Mangaliţă. Ca şi garnitură am ales ne-am gândit că ar merge nişte cartofiori zdrobiţi, condimentaţi."

Citește și
casa share
Miracol de Crăciun pentru o familie din Iași. Cadoul care le va schimba complet viața

La asemenea preparate, merge, cu siguranţă, un vin roşu învechit în butoaie de stejar.

Cristian Grigore, manager pensiune: „Gastronomia fiecărei zile de Crăciun este diferenţiată. De la masa tradiţională, până la experienţa brâncoveneasca de acum două secole, trei secole, în care aveam un purceluş de lapte, un berbecuţ."

Şi acasă, gospodinele îşi dau toată silinţa. Satul Stejaru din Tulcea este recunoscut pentru preparatele culinare irezistibile.

Femeile folosesc reţetele tradiţionale pe care le-au învăţat din copilărie.

La masă se foloseşte doar pâine de casă, iar în bucătărie pe plita încinsă cu lemne din pădure se coc în voie sarmalele.

Invitaţii familiei se vor delecta cu aceste bunătăţi stropite cu un vin obţinut din strugurii care s-au copt pe bolta din faţa casei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult