Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rețete vechi, tradiționale la "Plăcintele bunicilor" de la Bacău

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de bunicuţe s-au luptat marți, la Bacău, pentru titlul de cel mai iscusit plăcintar.

Sute de vizitatori au făcut coadă la mesele gospodinelor pentru a încerca vestitele plăcinte moldoveneşti cu brânză, specialităţi cu mere, nuci, varză sau dovleac.

"Pe masa avem plăcintă cu iaurt şi portocale din Grecia, plăcinta reginei din Anglia, plăcinta cu migdale din Spania, plăcintele poale-n brâu romaneşti"

Gospodinele au scos de la naftalina reţete învăţate din generaţie în generaţie şi au încins cuptoarele, în cadrul festivalului "Plăcintele bunicilor".

Vizitatorii au avut ocazia să redescopere gustul copilăriei.

Chiar dacă se afla la a şaptea ediţie, festivalul "Plăcintele Bunicii" a fost organizat pentru prima dată în Bacău - de Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Daniela Tătaru, director general DGASPC Bacău: "Cei care au pus plăcinte pe masă sunt bătrâni din diverse centre rezidenţiale publice şi private din judeţul Bacău, dar sunt şi bătrâni care frecventează centre de zi şi au făcut plăcintele acasă."

Pentru că această călătorie în trecut să fie completă nu a lipsit nici muzica, desigur populară, iar la final participanţii au fost premiaţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult