Rețete din toată lumea la festivalul Street Food din București, în weekend. Hamsia s-a terminat în jumătate de zi
Your browser doesn't support HTML5 video.
La cele 60 de tonete s-a pregătit mâncare după rețete din toată lumea. Cum vremea a fost prietenoasă, oaspeții au stat apoi și la concert.
Arome din toată lumea au ispitit bucureștenii în acest weekend, pe Bulevardul Kiseleff. Au sfârâit burgerii americani, nu departe de toneta cu cartofi belgieni și de clătitele neaoșe, cu gem. Au fost și cozi la zecile de rulote cu mâncare.
Andreea Trică, comerciant: „Au zis că este destul de greu să mănânce hamsie în București și au fost super încântați de idee. La jumătatea zile s-au terminat”.
Pentru că n-aveau chef să gătească, unii au ieșit să ia cina la șosea.
Tânără: „Ne-am plictisit de mâncarea de acasă și am zis să încercăm altceva”.
Tânără: „Pe majoritatea le-am mai preparat acasă, dar churros n-am mai făcut și am zis să luăm ceva ce nu putem să facem acasă”.
Tânăr: „Am zis să iau ceva mai diferit, să dăm o tură că e mai liber și să facem ceva duminică seară, că maine la muncă”.
Cârnații umpluți cu cașcaval au fost la mare căutare. Asezonati cu cartofi prăjiți și condimente, într-o chiflă, s-au vândut cu 30 de lei portia.
Octavian Tupan, comerciant: „Avem cârnați cu miez de cașcaval. Este o rețetă vieneză și alterată de noi și premiată de institutul de la Bruxelles”.
După o masă copioasă, oamenii au trecut la distracție. O trupă din Cehia a întreținut atmosfera.
În cele două weekend-uri, de atmosfera de la Street Food s-au bucurat anul acesta în jur de 400.000 de mii de oameni.