Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Record. Doi gemeni s-au născut din embrioni care au fost congelați 30 de ani. Actuala lor mamă este cu 3 ani mai în vârstă

Rachel Ridgeway, mamă a șase copii, este - din punct de vedere ”tehnic” - cu doar trei ani mai în vârstă decât nou-născuții ei.

Gemenii s-au dezvoltat din cei mai vechi embrioni cunoscuți până acum, care au dus la o naștere în viață.

Rachel a rămas însărcinată cu ei la exact trei decenii după ce embrionii fiului și fiicei lor - Timothy și Lydia - au fost congelați, în aprilie 1992.

Părinții biologici ai bebelușilor, care au rămas anonimi, și-au donat embrionii rămași Centrului Național de Donare de Embrioni din SUA, după ce au trecut prin fertilizarea in vitro.

Organizația creștină non-profit, care oferă transferuri de embrioni congelați numai cuplurilor heterosexuale care au fost căsătorite timp de cel puțin trei ani, i-a depozitat în azot lichid împreună cu mii de alți embrioni.

NEDC a fost înființată în 2002 ca o modalitate de a ajuta oamenii să își întemeieze - sau, precum familia Ridgeway, să își extindă - familiile.

„Aveam 5 ani când Dumnezeu a dat viață acestor embrioni”, a spus Philip, un creștin devotat, potrivit Business Insider.

El a menționat că nașterea lor a fost cu atât mai remarcabilă cu cât Rachel avea doar 3 ani în momentul conceperii lor.

„Este uluitor să te gândești la asta”, a spus tatăl. „Cam toată lumea cu care am vorbit are probleme în a se gândi la asta.”

Familia Ridgeway, care a avut patru copii cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani, a abordat inițial NEDC în decembrie 2019.

„Aveam nevoie de asistență în materie de fertilitate pentru a-i concepe pe cei mai mari trei copii ai noștri”, a spus Rachel, care a luat medicamentul Clomid, care stimulează hormonii.

Cuplul a folosit banii pe care i-ar fi cheltuit pe tratamentele de fertilitate pentru a plăti pentru adoptarea embrionilor congelați. Ei sperau să își întâmpine cel de-al patrulea copil în 2020.

Au ales să adopte un embrion congelat de la NEDC, în Knoxville, Tennessee.

„Am decis să punem banii pe care i-am fi folosit în mod normal pentru îngrijirea fertilității pentru adoptarea embrionului”, a spus Rachel. „Am vrut să urmăm această cale”.

Lucrurile s-au schimbat câteva luni mai târziu, când au avut surpriza de a concepe pe cale naturală al patrulea lor copil, acum în vârstă de 2 ani.

Dar erau hotărâți să aibă mai mulți copii. Și-au revizuit planul.

Philip a spus că au fost motivați de credințele lor religioase.

„Întotdeauna ne-am gândit: 'Să avem cât mai mulți copii pe care Dumnezeu vrea să ni-i dea'”, a spus bărbatul în vârstă de 35 de ani. „Ne-am gândit: 'Nu am terminat încă, dacă asta este voia lui Dumnezeu'”.

Cuplul, care locuiește în Vancouver, Washington, și-a selectat embrionii în decembrie 2021 din secțiunea „considerație specială” a NEDC.

„Acești embrioni sunt adesea trecuți cu vederea deoarece au fost donați de părinți care aveau un istoric cunoscut al anumitor tulburări genetice”, a spus Rachel.

Familia Ridgeway a spus că nu le pasă dacă embrionii de 30 de ani au fost considerați perfecți. „Am aflat că acești copii sunt rareori priviți, pentru că mulți părinți care vin să vadă despre ce e vorba se întreabă ce ar putea avea”, a spus Rachel.

Mama a adăugat: „Nu a contat foarte mult pentru noi dacă sunt considerați perfecți sau nu”.

Tânăra de 34 de ani a spus că li s-a comunicat faptul că tatăl biologic al gemenilor a murit de ALS, cunoscută și sub numele de boala Lou Gehrig.

„Există posibilitatea ca aceasta să fie o tulburare genetică pe care ei ar putea să o aibă sau nu”, a spus Rachel. „Dar nu ne-a păsat”.

Philip a declarat pentru Insider că, spre deosebire de unii dintre viitorii părinți, ei nu au fost deranjați de vârsta embrionilor.

Trei dintre ei au fost transferați, iar doi s-au dezvoltat. Rachel, care a spus că a avut o sarcină relativ simplă, a născut pe 31 octombrie 2022, la 37 de săptămâni și două zile.

Nașterea record a gemenilor a fost verificată de biblioteca medicală Preston a Universității din Tennessee. Precedentul deținător al recordului a fost un copil pe nume Molly Gibson, care s-a născut în 2017. Embrionul congelat care a devenit ulterior Molly fusese depozitat timp de 24 de ani.

Cât despre soții Ridgeway, aceștia au declarat pentru Insider că nu au ales embrionii vechi de 30 de ani pentru publicitate.

Părinții plănuiesc să le spună gemenilor povestea conceperii lor când vor fi mai mari. 

„Planurile noastre pentru gemeni este să ne asigurăm că adopția lor este o parte din povestea lor”, a spus Rachel. „Vrem să o păstrăm ca o parte normală a vieții lor”.

Ea a spus că familia le va povesti despre originea lor de îndată ce vor fi capabili să înțeleagă.

„Ei vor ști întotdeauna că sunt adoptați”, a adăugat Rachel. „Vrem să ne asigurăm că ei știu că adopția embrionară îi face speciali.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult