Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rămășițele mutilate ale unui copil din secolul XIII, descoperite în Polonia. Cum explică arheologii ce s-a întmplat cu el

Arheologii au dezgropat rămășițele a ceea ce se crede a fi un „vampir” în grădina unui episcop din Polonia secolului al XIII-lea. Oamenii de știință au rămas uimiți de modul în care copilul a fost înmormântat.

La locul de odihnă al băiatului, în Chelm, Polonia, s-a constatat că trupul acestuia era acoperit de pietre grele, care îi apăsau ferm în pământ. Pentru a face lucrurile și mai ciudate, autoritățile poloneze transmit că cei care l-au înhumat au decis să-l decapiteze pe copil înnainte, notează Daily Star.

Presa poloneză susține că localnicii ar fi fost îngroziți de o „entitate demonică”. Pawe Wira, de la Oficiul Provincial pentru Protecția Monumentelor din Lublin, a remarcat că cei care l-au îngropat pe băiat au urmărit probabil să împiedice orice „entitate demonică să iasă din mormânt”.

„O înmormântare cu fața presată în pământ, tăierea capului sau punerea de pietre pe corp sunt câteva dintre metodele de înmormântare folosite pentru a împiedica o persoană considerată a fi o entitate demonică să iasă din mormânt”, explică el.

Arheologii descoperă tot mai multe morminte ale „vampirilor”

Deși poate părea șocant, actul de a îngropa persoane în acest mod nu era cu totul neobișnuit cu secole în urmă, potrivit arheologilor. În 2023, aceștia au descoperit scheletul unui alt copil, despre care se crede că avea între cinci și șapte ani, într-o veche necropolă din secolul al XVII-lea, cu un lacăt legat la gleznă. 

Citește și
Peru, mormant, arheologi
VIDEO. Descoperire uimitoare în Peru, un mormânt vechi de 3800 de ani. Detaliul ciudat al tuturor osemintelor

Cu un an înainte, în aceeași locație, au fost găsite rămășițele unei femei cu o seceră apăsată pe corp, un alt ritual superstițios menit să împiedice „vampirii” să facă o revenire nedorită. Rămășițele „copilului vampir” au fost găsite alături de cele ale unui alt copil care a avut o înmormântare mai tradițională din aceeași epocă.

„Ambele morminte datează din Evul Mediu timpuriu - secolul al XIII-lea. Morții au fost îngropați fără sicrie.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult