Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proiecție specială la Biblioteca din Iași. Sute de oameni au urmărit în imagini schimbările prin care a trecut clădirea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un spectacol de lumină și sunet a învăluit joi-noapte Biblioteca Centrală Universitară din Iași. Oamenii au urmărit schimbările prin care a trecut clădirea istorică, în fotografiile proiectate.

Show-ul a deschis o serie de evenimente prin care organizatorii își propun să aducă în sălile de lectură cât mai mulți cititori. Aproximativ 200 de oameni au urmărit joi seară spectacolul. Fată: „E frumos. Tineretul nu prea vine la bibliotecă și asta este un mod prin care i-ar atrage mult mai mult.” Student: „O experiență destul de interesantă, videomappingul este foarte bine realizat, sunt student la arte și am apreciat chestia asta. Poate să atragă studenții și cititorii în sine.” Student străin: „Este o oportunitate foarte bună să spui povestea trecutului orașului.”

Reporter: Știai biblioteca aceasta?

Student străin: „Da, o folosesc.” În public s-au aflat și oameni care au lucrat decenii în această clădire. Femeie: „Chiar ne-am bucurat și am invitat-o pe mama mea ca surpriză, pentru că mama a lucrat doar 33 de ani la biblioteca fiind filolog, a lucrat la serviciul zecimal și ne-am bucurat. Am apreciat și vom veni și în viitor.” Femeie: „M-a răscolit pur si simplu.” Spectacolul a marcat etapa finală a unui proiect cu finanțare europeană, în valoare de peste 10 milioane de lei, care vizează restaurarea sediului. Ioan Milică, director BCU Iași: „Sunt realmente bucuros că, în ciuda frigului de afară, sute de oameni au venit să vadă primul episod din cele trei despre cât de importantă este o bibliotecă în viața comunității. Revitalizare pentru noi înseamnă reînnoire a legăturii dintre bibliotecă și utilizatori." Pe rafturile Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu din Iași sunt peste 2,5 milioane de cărți, iar cele mai vechi datează din 1640.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult