Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Produse locale și preparate tradiționale de sezon, prezente șa un târg în Bistrița. „M-am uitat la calitate, nu la preț”

Dacă nu v-ați făcut încă provizii pentru iarnă, puteți să treceți pe la târgul „Toamna Bistrițeană”.  

Acolo, zeci de fermieri din județul Bistrița-Năsăud au umplut tarabele cu produse aduse direct din grădină.

Iar cei care nu vor să stea prea mult în bucătărie pot cumpăra borcane cu murături, zacuscă sau dulceață gata preparate.

Pregătiți cu bunătăți din grădină, peste 40 de producători locali și-au aranjat ca de sărbătoare tarabele și au așteptat clienții - care nu au lipsit.

Adriana Susz, producător local: „Avem murături asortate la borcan, zacuscă de două feluri, picarelă, zarzavat de ciorbe, dulcețuri, vinete la borcan, ardei iute la borcan, ardei cu varză, varză murată, castraveți murați, gogonele, de toate avem aici, ce se pune într-o cămară pentru iarnă.”

Saveta Ruș, producător local: „Mai cumpără, cumpără, e mai ușor și prețurile sunt mai ok decât să cumpere legume și să facă.”

Oamenii și-au făcut provizii pentru iarnă, mai ales că prețurile nu au crescut față de anii trecuți.

Clientă: „M-am uitat la calitate, nu la preț. La sfârșit o să mă uit și la preț, când mi se termină banii din portofel.”

La mare căutare au fost și produsele deja preparate. Un borcan de zacuscă sau de murături ajunge la 20 de lei, în timp ce dulceața costă 17 lei.

Clientă: „E mai ușor pentru gospodine să cumpere gata făcute? Absolut, timpul pe care îl petreci în bucătărie poți să îl petreci cu familia, făcând altceva.”

Clientă: „Am cumpărat niște murături... noi stăm la bloc și în cămară nu prea avem unde să le ținem, e mai ușor, e mai convenabil. Mi se par foarte bune prețurile.”

Dacă nu v-ați făcut încă provizii, trebuie să știți că „Toamna Bistrițeană” continuă și duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult