Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Procesul ciocolatei, de 5 milioane de dolari, deschis de un american împotriva unui producător celebru

O companie internațională producătoare de ciocolată a fost dată în judecată de un bărbat care susține că unele din produsele sale sunt otrăvite cu plumb și cadmiu.

Compania americană Hershey a fost chemată în judecată de un consumator, care consideră că ciocolata neagră produsă de aceasta conţine niveluri dăunătoare de plumb şi cadmiu, transmite Reuters, agenție preluată de news.ro.

Christopher Lazazzaro susține că nu ar fi cumpărat niciodată câteva mărci de ciocolată ale companiei, precum Hershey's Special Dark Mildly Sweet Chocolate, Lily's Extra Dark Chocolate 70% Cocoa şi Lily's Extreme Dark Chocolate 85% Cocoa, dacă prezența metalelor grele ar fi fost făcută publică.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă la tribunalul federal din Central Islip, New York iar compania vizată nu a comentat, până în prezent.

Însă, unele studii sugerează că antioxidanţii şi nivelurile relativ scăzute de zahăr din ciocolata neagră ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Citește și
Ziua internațională a ciocolatei
Ziua Internațională a Ciocolatei se sărbătorește pe 13 septembrie. Curiozități despre „hrana zeilor”

Reclamantul, din New York, a dat în judecată compania la două săptămâni după ce Consumer Reports a dezvăluit rezultatele unor teste pentru plumb şi cadmiu, efectuate pe 28 de batoane de ciocolată neagră.

Diferă cantitățile de metale grele

Deşi toate cele 28 de ciocolate ale mai multor producători conţin metale grele, 23, inclusiv ciocolata de la Dove, Godiva, Lindt şi Trader Joe's, mărcile reclamate conţineau niveluri potenţial dăunătoare de plumb, cadmiu sau ambele, pentru persoanele care mănâncă o uncie de ciocolată pe zi, se arată în studiul publicat de revista de specialitate.

Ciocolata Special Dark de la Hershey şi ciocolata de 70% de la Lily aveau un conţinut ridicat de plumb, iar cea cu o concentraţie de 85% de cacao, de la Lily, era bogată în plumb şi cadmiu, au precizat experții.

Reclamantul consideră că aceste cantități de metale grele prezintă „un risc grav pentru sănătate” şi că consumatorii se așteaptă ca producătorii de ciocolată să aibă o atitudine sinceră

Procesul urmăreşte obţinerea unor despăgubiri de cel puţin 5 milioane de dolari, conform legii din New York.

Hershey a cumpărat Lily's pentru 425 de milioane de dolari în iunie 2021.

Avocaţii lui Lazazzaro nu au comentat informațiile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult