Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prințul Charles, discurs în limba română, la lansarea celui mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aflat în vacanță Romania, Prințul Charles a mers, luni, la Sibiu, pentru lansarea celui mai mare proiect transfrontalier de refacere a pădurilor din Europa.

La noi, va fi refăcută o zonă forestieră, de 2.300 de hectare, din județul Argeș.

Întâmpinat cu aplauze în sala de concerte a Filarmonicii din Sibiu, Prințul de Wales și-a început discursul cu câteva cuvinte în limba română.

A vorbit apoi despre importanța pădurilor și regândirea economiei, astfel încât să nu epuizeze resursele planetei. România este un exemplu fericit, a spus Alteța Sa Regală.

Charles Philip Arthur George, Prinț de Wales: „În niciun alt loc din Europa nu am găsit ținuturi atât de bine conservate și atât de productive. Biodiversitatea de aici din România este unică pentru mine, în Europa. Pe lângă vechile păduri, există mamiferele mari, precum urșii, râșii și lupii și peisajele străvechi cu bogația lor de flori sălbatice. Coloana vertebrală a vieții și naturii pe planeta noastră o reprezintă pădurile. Lumea, din multe puncte de vedere, a devenit prea mare pentru planeta noastră. Pentru sănătatea, securitatea și viața generației noastre și a generațiilor viitoare, trebuie să protejăm, să investim și să ocrotim în simbioză cu natura. Economia noastră depinde de aceste acțiuni ale noastre.”

Prințul a înființat în urmă cu doi ani Alianța pentru Bioeconomie Circulară, actor principal în proiectul intitulat Superb, care are drept scop reconstruirea ecologică a 12 zone împădurite din Europa. Experiența câștigată prin refacerea acestor păduri va fi transpusă în ghiduri de bună practică.

Citește și
Prințul Charles
Prințul Charles a luat la pas dealurile împădurite de pe Valea Zălanului

Elisabeth Pötzelsberger, Institutul Forestier European: „Ținta finală este sa creăm o mișcare la scară largă a practicilor de restaurare inovative a pădurilor, nu doar să demostrăm cum se face.”

Aria demonstrativă din România se întinde pe aproximativ 2.300 de hectare și se află în zona comunei Rucăr din județul Argeș.

Mihai Zotta, director conservare Fundația Conservation Carpathia: „Se dorește găsirea unor soluții de finanțare pentru astfel de reconstrucții ecologice.”

Proiectul Superb, coordonat de European Forest Institute, costă 20 de milioane de euro și implică peste 100 de organizații de știință și practică forestieră din 20 de țări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult