Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Povestea emoționantă a unui copil român din Italia. Mama și fratele său au murit în accident

O mamă din Italia a povestit pentru publicația Reppublica momentele grele pe care le trăiește un copil din România, după ce mama și fratele său au murit într-un accident.

Femeia se numește Maria Teresa Valente și trăiește în Manfredonia, un oraș din sud-estul Italiei.

Ea a trimis o scrisoare publicației italiene, după ce fiica sa i-a povestit o întâmplare de la școală.

Ea este colegă cu băiețelul român, iar într-o zi a venit acasă cu ochii în lacrimi, după ce elevilor li s-a cerut să vorbească despre ce simt în suflet.

Atunci, elevul român s-a ridicat și în picioare și și-a spus povestea.

”Colegul său a spus cu voce tare că este supărat pe Isus pentru că nu a avut tată pentru ceva vreme, iar anul trecut mama și fratele său au murit într-un accident rutier.

Citește și
Carabinieri
Român sechestrat în Italia de doi silicieni. Ce au găsit carabinierii acasă la român

Și ne-a spus cât de devastat se simte în suflet și că inima sa este sfâșiată. Și îi este foarte dor de mama sa, la nebunie. Se roagă la Dumnezeu să îi întoarcă la el sau să-i vadă cât mai curând ..

În clasă, copiii au rămas fără cuvinte. Cei mai neastâmpărați nu mai trag colegele de păr, iar cei mai vorbăreți nu mai au cuvinte. Iar cel mai timd coleg se ridică și-l îmbrățișează. Copilul este român și a trăit cu familia sa la țară, în apropiere de Manfredonia, iar mama sa a lucrat în agricultură, însă celorlalți copii nu le pasă.

A doua zi, ei au pregătit un afiș pentru micul lor prieten cu o inimă uriașă și cu un simplu, dar profund: te iubim. Fiica mea a plâns, iar eu sunt de asemenea foarte mișcată. Și mă gândesc la tații, mamele și copii care zboară în ceruri sau se scufundă în ape. Ne uităm la televizor, iar tragediile ne afectează doar dacă prezentatorul spune că sunt italieni. Orice altceva este plictiseală.

Mândria italiană... Am un nod în gât. Sunt mici încercări, pentru că ei știu că durerea nu are etnie, la fel ca dragostea.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult