Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Povestea dramatică a unei turiste în Grecia. A băut într-un bar, după care a orbit

O turistă britanică a avut parte de o experiență traumatizantă într-o vacanță petrecută în Grecia, în august 2016.

Hannah Powell a povestit pentru BBC Radio 1 că, după o noapte petrecută cu două prietene într-un bar din Zakynthos, Grecia, s-a trezit a doua zi extrem de epuizată și cu senzații de vomă.

Însă fata de 23 de ani nu era mahmură, așa cum a crezut inițial, pentru că băuse vodcă. Vodca respectivă fusese amestecată cu metanol - o formă de alcool care poate fi întâlnită inclusiv în unele plante.

Însă metanolul i-a atacat rinichii și i-a provocat aproape imediat orbirea. Când s-a trezit, Hannah și-a dat seama că ceva nu este în regulă, deoarece totul era întunecat în jurul ei.

”Am zis că ar trebui să tragem perdelele, dar prietenii mei mi-au zis că sunt deja deschise, iar eu nu înțelegeam ce se întâmplă. M-am gândit că e o glumă, așa că m-am ridicat să aprind lumina. Atunci am început să mă panichez, pentru că mi-am dat seama că era deschisă și că eu nu puteam să văd nimic”, a povestit Hannah.

Citește și
Alexis Tsipras ingrijorat
Criză politică în Grecia. Ministrul Apărării a demisionat din cauza unei denumiri

Imediat, tânăra a fost dusă la spitalul de pe insulă, înainte să fie transferată la o unitate medicală mai mare din țară.

În acele clipe, femeia era foarte confuză, nu înțelegea ce se întâmplă și delira, crezând că cineva vrea să o răpească.

”Nu știam de ce nu pot să văd. Credeam că am ceva pe ochi, pe cap. Mi-aduc aminte cum vorbeam șiret cu tatăl meu, el îmi spunea să nu mă îngrijorez, fiind în drum spre mine, iar eu îmi ascundeam telefonul la subțioară, crezând că cineva o să mi-l ia”.

Testele din spital au confirmat faptul că Hannah era intoxicată cu metanol, pe care o băuse cu vodcă.

”Din câte se pare, grupările infracționale fac această băutură prin păduri, după care o vând mai ieftin la baruri și restaurante, care își umplu stocurile”, mai spune Hannah.

Câteva săptămâni mai târziu, femeia s-a întors acasă în Marea Britanie, unde a trebuit să se adapteze la o viață fără vedere. De asemenea, pentru că rinichii nu îi mai funcționau, a petrecut 18 luni cu dializă, până când mama sa i-a donat un rinichi.

Hannah mai spune că, de-a lungul timpului, vederea sa a ajuns de la ”complet negru” la ”foarte încețoșat”, iar acum se luptă să facă singură cât mai multe lucruri.

Au trecut aproape 3 ani de la această întâmplare groaznică, dar nimeni nu și-a asumat până acum vreo responsabilitate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult