Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pictura găsită într-o stație de autobuz care ar putea fi vândută pentru 32 de milioane de dolari

O pictură a artistului italian renascentist Tițian, care a fost furată de două ori, ar putea fi vândută la licitație, în luna iulie, pentru suma de 32 de milioane de dolari.

În pictură apar Iisus, Fecioara Maria și Iosif în timp ce se odihnesc pe drumul spre Egipt, după ce au aflat că Irod cel Mare, regele Iudeei, vrea să-l omoare pe prunc.

Tițian, sau Tiziano Vecellio, pe numele său real, a pictat tabloul în prima decadă a secolului al 16-lea, la începutul carierei sale.

Pictura are o istorie remarcabilă. După ce s-a plimbat prin mâinile mai multor aristocrați europeni, tabloul a fost furat de trupele napoleoniene în timpul ocupației franceze a Vienei, în 1809, și dus la Paris.

S-a întors la Viena în 1815, fiind mutată dintr-o colecție privată în alta, înainte de a ajunge în posesia lui John Alexander Thynne, al patrulea marchiz de Bath, în Wiltshire, Anglia.

Citește și
Rod Stewart
Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit la un concert după ce pe ecran a apărut o poză cu Volodimir Zelenski

În 1995 a fost furat din Longleat, locuința succesorilor lui Thynne, și a dispărut timp de șapte ani. Ulterior a fost găsit într-o stație de autobuz din Londra de către un pasionat de artă, Charles Hill.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult