Petrecere de Anul Nou în Maramureș. Turiștii se bucură de mese pline cu mâncăruri tradiționale
Your browser doesn't support HTML5 video.
Oamenii și-au făcut deja încălzirea pentru petrecerea de Anul Nou cu pomana porcului și vin fiert.
În așteptarea momentului festiv, fac fotografii în port popular și se bucură de tradițiile locului.
Crăciunul a trecut, dar la Breb, în Maramureș, s-a făcut din nou pomana porcului, iar vinul a fiert afară, în ceaun, pentru oaspeții veniți să petreacă Revelionul în zonă.
Turist: „Îmi place foarte tare zona. Prima dată am venit anul trecut și am mai venit și vom veni în continuare”.
La pensiuni pregătirile sunt în toi. Gazdele promit că vor pune diseară pe mese cele mai bune bucate.
Ileana Tincu, gospodină: „Fac pâine de casă. O facem la cuptor, proaspătă pentru turiști. Cozonaci, prăjituri de casă, sarmale, piftie, salată de boeuf".
Oaspeții au ocazia să îmbrace și straie tradiționale din Maramureș - un prilej numai bun pentru fotografii de grup.
Băiat: „Acum doi ani am mai îmbrăcat și sunt foarte călduroase și foarte bune".
Turist: „Simt o emoție. Am venit cu copiii și cu prietenii. E minunat și nu ne sătărăm să privim și să filmăm”.
Elena Aroianu: „Sunt foarte frumoase și îți dă o stare foarte bună și iți aduce aminte de copilărie, de părinți".
Duminică, turiștii, însoțiți de gazde, vor participa la slujba de duminică și vor primi colindătorii, așa cum e obiceiul locului.