Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Petrecere cu fast la Târgu Jiu. Sute de pescari și-au dat întâlnire la primul bal al lor organizat după pandemie

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost petrecere mare vineri-noapte la Târgu Jiu. Sute de pescari și-au dat întâlnire la primul bal al lor organizat după pandemie.

Evident, meniul a fost doar cu preparate din pește, iar artiștii care au cântat și-au adaptat și ei versurile pentru a ține ritmul cu poveștile spuse de invitați.

Petrecerea a început imediat după lăsarea întunericului, iar unul dintre pescari a venit la distracție direct de pe malul apei. Este și singurul care a avut cu el undița, de care spune că nu se desparte aproape niciodată. Pescar: „La anul obligativitatea echipamentului de pește, așa mi se pare corect. Nu costum, o geacă, cizmă de șold.” Un astfel de echipament nu le-ar permite totuși la fel de bine să țină pasul în horă. Între reprizele de dans, oamenii s-au bucurat de un adevărat ospăț. Organizatorii au adus și bucătari din Serbia, care - împreună cu ai noștri - au gătit preparate unul și unul. Slavișa Tufa, bucătar sârb: „A fost la noi odată și au probat și vrem să facem și aici modelul cum e acolo.” Claudiu Fiu, președintele Asociației Pescarilor din Gorj: „Experiență pescărească cu frații noștri de peste Dunăre, din Serbia, de cele mai multe ori pescuim împreună și, inevitabil, ne intersectăm.” N-au lipsit nici poveștile pescărești. Pescar: „N-am prins pești extraordinar de mari, undeva somn la 9 10 kile, crap pe la 14 15, un prieten a prins unul de 29,500, cântărit de mine, un crap la Dunăre.” Copil pescar: „Am pescuit acasă la un verișor și a fost genial, pur și simplu am prins 14 pești și ceilalți nu.” Petrecerea s-a întins până aproape de ivirea zorilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult