Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 60.000 de turiști s-au bucurat în acest weekend de vremea bună de pe litoral, mai mulți ca anul trecut în primul weekend din iunie.

Soarele a fost generos, iar apa numai bună de făcut baie. Și terasele au fost pline, în ciuda prețurilor mai mari ca în anii trecuți.

A doua zi de vară i-a găsit pe cei mai mulți dintre turiștii ajunși la malul mării pe plajă, savurând ultima ședință de bronz înaintea plecării către casă. La orele amiezei pe litoral au fost peste 32 de grade Celsius, cu mult peste temperaturile normale pentru această perioadă.

În plus, apa mării a fost numai bună pentru revigorare.

Ricardo are 18 ani și înainte de examenul de Bacalaureat a primit cadou din partea părinților un weekend de relaxare în Mamaia.

Citește și
litoral
Vara începe pe litoral pentru români. Ce temperaturi vor fi în weekend și care sunt prețurile la cazări

Ricardo: A fost ceva spontan cu familia, ne-am decis pentru o mică relaxare, așa, de 1 iunie. Sunt și clasa a 12-a și o să am Bacalaureatul și mi-a făcut tata o surpriză o relaxare. Reporter: Răspunsul tău pentru surpriza tatălui care va fi, BAC-ul? Ricardo: Normal, o notă cât mai mare, facultatea.

Mulțumiți au fost și angajații plajelor amenajate sau ai teraselor care în această perioadă au fost aproape pline.

Silviu Bărbosu, administrator plajă: „A fost un început foarte plăcut, chiar nu ne-am așteptat să fie așa soare, și o zi de 1 iunie de ziua copilului, au fost mulți clienti să spun. A fost multă bucurie și acest soare pe care îl așteptam de foarte mult timp”.

Prețul închirierii unui șezlong variază în funcție de stațiune, între 30 și 50 de lei.

Și la mâncare sunt diferențe de preț. De pildă, un meniu pleacă de la 60 de lei, în Mamaia. O pizza, 45 de lei, iar o ciorbă între 15 și 25 de lei.

Un pahar de bere draft este 15 lei la unele terase, iar o cafea - 10 lei.

Potrivit estimărilor reprezentanților din turism, în acest weekend, pe litoral, au ajuns peste 60.000 de turiști, ce mai mulți în stațiunea Mamaia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult