Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 200.000 de turiști se bucură de vacanță pe litoral. Care sunt cele mai aglomerate plaje și cât costă o noapte de cazare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este vârf de sezon pe litoral, și peste 200.000 de oameni sunt la malul mării. Joi a fost atât de aglomerat, la orele prânzului, încât puteai merge doar pe vârfuri printre cearceafuri.  

Cei mai mulți dintre cei care își petrec această minivacanță pe litoral au ales stațiunile din sud - Eforie, Costinești, Neptun și Jupiter care oferă mai multe facilități pentru familiile cu copii. Dar și în Mamaia este foarte aglomerat.

Acum, în vârf de sezon, o noapte de cazare pleacă de la 600 lei pe noapte pentru un hotel de 3 stele și ajunge până la 2.000 lei pentru 5 stele. Iar o masă la restaurant pentru 4 persoane, de pildă, costă în jur de 500 lei. O variantă ceva mai ieftină ar fi să luați masa la autoserviri.

Plajele sunt pline ochi încă de dimineață, iar la ora aceasta cu greu se mai găsește un șezlong liber. Este de altfel și o vreme superbă și în apă este foarte multă lume care se bucură de vacanță.

Joi la răsărit, Corul Madrigal a dat startul unui sejur perfect, iar vineri seară va cânta pe plaja din Constanța și sâmbătă seara, la delfinariu.

Citește și
ziua marinei
Pregătiri pe final pentru Ziua Marinei. 170.000 de turiști sunt așteptați pe litoral

Într-o lumină de poveste, Corul Madrigal a cântat la malul Mării Negre. Un loc în care energia și grația muzicii completează lucrarea unică a naturii. Mii de oameni au participat fascinați la spectacol pe plaja transformată în scenă.

Dincolo de aceste momente unice, vacanța a început pentru cei mai mulți dintre turiști direct cu o baie în mare mai ales că apa este caldă și limpede.

A fost așa de aglomerat încât, pe plajă, șezlongurile erau lipite.

Bărbat: „Este aglomerat, dar în schimb apa este foarte curată”.

Această familie a găsit loc doar pe nisip foarte aproape de mal, unde doamna a așezat cearșaful.

Cuplu: „Ne place tot, atmosfera este foarte caldă, e super. Astăzi trebuia să plecăm acasă, dar oricum nu plecăm acum mai stăm până duminică că e bine”.

Mihai Mazilu, director compex turistic: „Se anunță un weekend foarte plin toată lumea vrea să vină de Sf Mărie la mare.”

Sebastian Puznava, vicepreședinte organizație patronală din turism: „Așteptăm în continuare un număr ridicat de turiști pe litoral din ceea ce vedem din rezervările realizate pentru perioada următoare deoarece vremea este foarte bună”.

La fel de aglomerat este și la terase.

Cristina Dragomir, manager terasă: „Cred că ne-au călcat pragul peste 400 de persoane și mai avem mult până la sfârșitul programului.Astăzi s-a mers mult pe pește de asemenea ciorbe fripturi, dar, în general, ciorbe”.

Și vremea este perfectă pentru vacanță. Apa mării are 26 de grade celsius, iar în aer sunt în jur de 30.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult