Peste 10.000 de persoane au participat până acum la Balkanik Festival. Ce surprize sunt pregătite pentru ultima seară
Your browser doesn't support HTML5 video.
Ovidiu Lipan Țăndărică și Taraful de Caliu au fost cele mai așteptate vedete ale serii. Și duminică seară oamenii sunt așteptați să petreacă pe ritmuri balcanice.
Mii de oameni au așteptat cu sufletul la gură momentul în care Țăndărică a urcat pe scena festivalului Balkanik.
Femeie: „Mi-a plăcut foarte mult concertul.. am venit special pentru domnul Țăndărică și pentru Tudorel (copilul ei - n.r. să îl vădă El este fan Țăndărică”.
Reporter: Ce ți-a plăcut cel mai mult?
Copil: „Totul”.
Reporter: Dumneavoastră de câți ani sunteți fan?
Femeie: „De când eram mici”.
Bărbat: „Mă așteptam să fie așa super frumos, dar nu mă așteptam să fie chiar așa atmosferă și nu mă așteptam să fie publicul atât de receptiv”.
Ovidiu Lipan Țăndărică: „Eu mi-am dorit să fiu la evenimentul ăsta Balcanic. Am venit cu Fanfara zece prăjini, cum se cântă pe prispă cu atmosferă de suflet. Am simțit publicul care vibra cu noi și a fost senzațional. În străinătate, diaspora care venea la concertele noastre se bucurau văzând străiniicare se simțeau bine și atunci se simțeau onorați”.
Balkanik Festival este primul festival de muzică și cultură balcanică din România.
Ligia Keșișian, director artistic: „Să arătăm că suntem o societate multiculturală și că avem o moștenire culturală individuală și la nivel de societate cu care trebuie să ne mândrim și că cel mai ușor prin muzică și artă. Aceptăm alte culturi. Și așa s-a născut Balkanik care a devenit un festival de world music și aducem artiști de peste tot din lume”.
Tot la festivalul Balkanik oamenii au parte și de un adevărat muzeu în aer liber, unde pot găsi nenumărate obiecte de artă populară.
Victor a venit de la Sibiu cu vesela făcută din cupru și alamă pe care a creat-o manual, împreună cu fiul său.
Victor Clopotar, meșteșugar: „Facem asta de generații. Paharele sunt argintate în interior cu 225 alamă. La asta e de muncă, e gravură manuală pe planșă. Necesită undeva la cam 6 ore ore de muncă. Gravura pe planșă e 140 de lei și paharele 220 de lei”.
Mai multe fetițe din județul Argeș au venit împreună cu profesoara lor să își expună bijuteriile lucrate de mână
Nicoleta Uțu: „Ele au făcut brățări, au cusut mărgeluțe. Fac și așa ceva.. Aceasta este o mânecă pentru că noi vrem să ducem mai departe portul nostru strămoșesc. Aici avem steaua cu opt colțuri care este sigla sezătoarei noastre”.
Duminică seara este ultima seară de festival și pe scenă vor urca formații din Polonia, Italia și Franța. Prețul unui bilet este 50 de lei.