Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pescar dispărut de două săptămâni, găsit în viață pe o plută de salvare. Pentru a supraviețui, a prins și a mâncat somon

Un pescar dispărut de aproape două săptămâni a fost găsit în viață pe o plută de salvare, la peste 100 de kilometri în largul coastei de vest a SUA. El a povestit salvatorilor săi că, pentru a supraviețui, a prins și a mâncat somon.

Bărbatul părăsise Grey Harbor din statul Washington pe 12 octombrie, pe Evening, o navă de 13 metri, scrie BBC.

Oficialii nu au dat numele salvatorilor și nici nu au precizat cum l-au găsit, dar King-TV din Seattle i-a identificat ca fiind Ryan Planes și unchiul său John din Sooke, un oraș de pe insula Vancouver din Columbia Britanică.

„Am văzut ceea ce părea a fi o plută de salvare în depărtare și am fugit să intru înăuntru și am pus binoclul pe el, iar apoi a tras o rachetă de semnalizare. L-am tras la bord. M-a îmbrățișat puternic și a fost emoționant", a povestit Ryan la postul de televiziune.

El a precizat că bărbatul i-a spus că a fost singur pe plută timp de 13 zile și că a prins un somon după ce a rămas fără mâncare.

Citește și
crima
Descoperire cutremurătoare pe litoral, după ce doi soți nu au predat camera. Bărbatul era înecat și femeia înjunghiată

„I-am pregătit micul dejun. A băut trei sticle de apă. Era destul de înfometat, săracul", a afirmat Ryan.

Bărbatul pare să fie în stare stabilă, spun oficialii, și a fost transportat înapoi la țărm de către Paza de Coastă și o altă agenție de salvare canadiană. Potrivit King-TV, el a fost dus la un spital din Tofino, British Columbia, pentru a i se efectua investigații suplimentare. Bărbatul și un alt marinar aflat la bordul navei Evening trebuiau să se întoarcă pe 15 octombrie, spun oficialii.

Miercuri, Paza de Coastă a anunțat că își suspendă căutările până la apariția unor noi informații. Celălalt bărbat care a plecat împreună cu el nu a fost găsit, iar Paza de Coastă spune că incidentul "continuă să fie investigat", însă nu este clar dacă intenționează să reia căutările.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult