Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pedeapsă bizară pentru profesorul din Suceava care a pus mâna pe fundul unei eleve. Câți bani trebuie să-i dea copilei

Profesorul din Suceava care a pus mâna pe fundul unei eleve de 14 ani în timpul unui dans, de față cu toată clasa, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare și plata unor daune morale de 35.000 de lei.  

Profesorul de biologie și muzică de la o școală din Todirești, trimis în judecată pentru agresiune sexuală pentru că i-ar fi pus mâna pe fund unei fete în vârstă de 14 ani, în timpul unui dans desfășurat în clasă, de față cu ceilalți elevi, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la 3 ani de închisoare, scrie Monitorul de Suceava.

Judecătorii au decis însă că agresiunea sexuală asupra unei minore nu necesită o pedeapsă în penitenciar și i-au impus doar un termen de încercare de 3 ani și 6 luni. În acest timp, profesorul trebuie să respecte mai multe interdicții, dar și obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității.

În plus, profesorul trebuie să-i achite elevei sale daune morale de 35.000 de lei pentru că i-a pus mâna pe fund. Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată.

Profesorul și-a susținut mereu cu vehemență nevinovăția, dar timp de 1 an și 9 luni nu a avut dreptul de a reveni la catedră. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava anunțau în ianuarie 2022 că un profesor este acuzat că a abordat o elevă în vârstă de 14 ani, căreia i-a făcut avansuri sexuale. Minora a înregistrat discuția pe telefonul mobil, aceasta ajungând ulterior la dosar.

Citește și
Arestat
Un profesor de sport din Argeș de 45 de ani ar fi agresat sexual o elevă. Totul s-ar fi întâmplat în incinta școlii

Părinții fetei au sesizat poliția, iar în cadrul anchetei care s-a derulat a avut loc și o percheziție informatică a telefonului profesorului, de pe care a fost extrasă o înregistrare video în care profesorul dansează cu eleva minoră.

Profesorul a fost inculpat sub acuzația că, în ziua de 12 ianuarie 2022, în timpul orei de muzică, ”a agresat-o sexual pe fata în vârstă de 14 ani, prin constrângere, în sensul că a forțat-o, prinzând-o de mâini, să se ridice din bancă, deși aceasta a refuzat invitația la dans, iar în timpul dansului inculpatul a tras-o pe persoana vătămată înspre corpul său, împrejurare în care i-a pus mâna pe fund în mod repetat, chiar și când eleva încerca să se retragă de lângă corpul acestuia, inculpatul trăgând-o din nou spre el și continuând să îi pună mâna pe fund”.

Acuzații clasate pentru comportament sexual neadecvat și față de alte eleve

Profesorul a și fost arestat pentru aceste acuzații, însă doar câteva zile, Tribunalul Suceava schimbând în scurt timp măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Bărbatul a fost pus ulterior sub control judiciar, cu interdicția de a reveni la catedră.

Cadrul didactic a fost acuzat de comportament sexual neadecvat și față de alte fete, dar acuzațiile s-au clasat. De asemenea, a fost cercetat și pentru infracțiunea de ”racolare a minorului în scopuri sexuale”, legată de conversația telefonică pe care a avut-o cu fata de 14 ani, actuala victimă din dosar.

Această acuzație a fost clasată după ce s-a constatat că profesorul nu i-a propus fetei în mod expres să întrețină relații sexuale. Conform anchetei, a existat totuși o discuție în care profesorul i-ar fi propus minorei să se întâlnească pentru a o ține în brațe și a fi intimi.

Procurorii l-au trimis în judecată pe profesor în cele din urmă pentru agresiune sexuală, bazându-se pe acel dans în care profesorul i-ar fi pus fetei mâna pe fund și în parte și pe acea înregistrare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult