Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Părintele super mașinii Fulger McQueen și al peștișorului Nemo dezvăluie pentru Știrile Pro TV drumul unei povești de succes

Your browser doesn't support HTML5 video.

''O poveste bine spusă te ajută să înțelegi ce este important în viață.'' O spune Matthew Luhn, părintele super-mașinii Fulger McQueen și al peștișorului Nemo, din faimoasele filme de animație Pixar.

Acesta a participat la ''Creativity 4 Better'', cel mai mare eveniment de marketing și comunicare organizat de Internaţional Advertising Association, din România.

Americanul Matthew Luhn vorbește despre povești de succes după ce mai bine de 25 de ani a fost unul dintre cei care le-au creat. Artist animator, desenator, scenarist şi regizor a făcut parte din echipele de creație care i-au dat lumii pe The Simpsons, șeriful Wooody din Toy Story, pe Fulger McQueen din Cars, șobolanul Remy din Ratatouille sau pe Nemo-peștisorul.

Matthew Luhn: ”Întotdeauna există un erou și o călătorie. Iar acest erou poate fi un bărbat, o femeie, un adult, un copil, un șobolan, un monstru, un pește, dar orice ar fi, acest erou care pornește în călătorie învață ceva până în final, o lecție în care te poți regăsi și poți spune că toate prin câte a trecut eroul te ajută ca om să poți învăța mai multe despre viață și să poți să faci față suișurilor și coborâșurilor pe care le întâmpini. De asta sunt importante poveștile că ele ne ajută să găsim o semnificație despre viață.”

Dar până să ajungă de box office, poveștile animate se scriu și se rescriu. Se redesenează și se retușează ori de câte ori este nevoie pentru a ajunge la inimile privitorilor.

Matthew Luhn: ”Inspirația vine întotdeauna sau aproape în 90% dintre cazuri din experiențele personale. Noi eram cei mai buni în ceea ce făceam, exact ca cel mai înspăimântător monstru, și apoi ne-am trezit cu un copil și nu știam ce să facem cu el. ȘI parcă îți venea să-l trimiți înapoi! Dar după aia, bebelușul începe să spună tata sau mama și atunci tu îți spui... aaa, Vreau să-l păstrez! Și asta e ce se întâmplă în Monsters Inc. Este despre cum se schimbă oamenii în viață, apare ceva nou în viața ta care poate fi înspăimântător și realizezi că este ceva bun pentru tine și te schimbi.”

Matthew Luhn își continuă acum activitatea de creator ca independent, iar cel mai recent film de animaţie al său, ''Sprite Fight'', a câștigat deja mai multe premii internaționale.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult