Parcurile cu cele mai bune locuri de joacă pentru copii, în București
Galerie foto
Din fericire, în București există multe parcuri care au loc de joacă, așa că ieșitul din casă ar trebui să fie cel puțin la ordinea zilei.
Parcuri cu locuri de joacă în București: HerăstrăuHerăstrău este cel mai mare parc din București și oferă multiple zone de joacă pentru copii. Parcul are terenuri de joacă tematice, cu structuri de escaladat, leagăne, tobogane și multe alte jocuri.
Există jocuri pentru copii de toate vârstele, de la spații de joacă amenajate cu balansoar, tobogan, structuri cu sfori de escaladat, roată sau diverse alte instrumente de joacă, până la terenuri de baschet, mese de ping pong și multe altele, pentru copii de toate vârstele.
Totodată, în Herăstrău sunt și parcuri de gimnastică pentru adulți sau copii. Aceștia pot face sport împreună cu familia și se pot distra în timp ce fac asta.
Tot în Herăstrău există și locuri de joacă cu plată. Insula Copiilor este în spatele restaurantului Herăstrău, pe malul lacului. Aici este o scenă unde au loc spectacole de teatru de păpuși, jocuri, concursuri sau karaoke.
Între timp, părinții se pot relaxa, servind băuturi răcoritoare în mijlocul insulei, lângă scenă, de unde își pot supraveghea copiii.
Totodată, părinții se pot juca biliard, tenis de masă, table sau șah.
Printre cele mai populare parcuri din București este parcul IOR, care se află în sectorul 3 din București.
Copiii se pot distra de minune aici, pentru că există o zonă extinsă de joacă pentru ei.
Spațiul de joacă este echipat cu diverse structuri de escaladat, tobogane, leagăne, trambuline și alte jocuri adecvate pentru diferite grupe de vârstă.
Există și un spațiu special destinat celor mai mici copii, cu jocuri și leagăne adaptate nevoilor lor. În plus față de zona de joacă, Parcul IOR oferă și alte activități pentru copii, cum ar fi închirierea de bărci cu pedale pentru a explora lacul din parcul central.
Parcul are, de asemenea, alei pentru plimbări cu bicicleta sau rolele și zone verzi unde copiii se pot bucura de spațiul deschis.
Pe lângă facilitățile de joacă, în Parcul IOR au loc festivaluri, concerte în aer liber sau târguri tematice, care pot fi o activitate super interesantă pentru orice familie cu copii.
De exemplu, de 1 iunie, în Parcul IOR este festival. Pentru cei mici este o adevărată distracție. De la clovni, baloane, o mulțime de alte jucării și lucruri distractive. De asemenea, parcul este imens, așa că nu duce lipsă de locuri de joacă diverse.
Și copiii mai mari se pot distra aici. Există terenuri de baschet și fotbal, dar și tenis sau terenuri multifuncționale care pot fi folosite pentru handbal sau volei.
Parcul CișmigiuAlt parc celebru din București este Cișmigiu. Un parc cu o istorie îndelungată, unde vei vedea mereu adolescenți care vin după ore să se distreze sau bătrâni care se bucură de soare.
A fost conceput ca un loc de relaxare și plimbare, fiind plin de alei, poduri, spații verzi și terenuri de sport.
În Cișmigiu vei găsi și locuri de joacă speciale pentru copii, cu balansoare, tobogane, leagăne și alte jocuri.
De asemenea, cei mici pot face o plimbare cu părinții cu barca pe lac sau cu hidrobicicleta.
Tinerii și adolescenții pot să joacă tenis, fotbal sau baschet.
Parcul Carol IAflat în sectorul 4, pe Dealul Filaretului, Parcul Carol este destul de mic, dar la fel de interesant ca celelalte parcuri din București.
Are mai multe locuri de joacă cu balansoare, leagăne și multe alte jocuri pentru copii. Cel mai popular loc de joacă este cel de la intrarea dinspre strada General Candiano Popescu.
Copiii nu riscă să se accidenteze, pentru că pe jos este un pavaj elastic special, din cauciuc, astfel încât căderile și loviturile să fie aplanate.
Alte parcuri din București cu loc de joacă pentru copiiÎn București sunt mai multe parcuri care au loc de joacă pentru copii.
Printre ele se numără: Parcul 9 Mai, Parcul Automatica de pe Calea Floreasca, Parcul Bazilescu din Sectorul 1, Parcul Circul de Stat, din sectorul 2, Parcul Copilului de pe strada Constantin Buzdugan, parcul Crângași, Parcul Drumul Taberei din sectorul 6, Parcul Eroilor de pe Splaiul Independenței, Parcul Grădina Icoanei, Parcul Ion Voicu – fostul Ioanid, Parcul Izvor, Parcul Kiseleff, Parcul Lumea Copiilor, Parcul Național 23 august sau Parcul Operei.
Copiii se pot bucura de aer liber și de joacă în voie, la locurile special amenajate. La cele mai multe locuri de joacă din parc vei găsi pe lângă și câteva tonete de unde poți cumpăra apă, suc sau înghețată.
Multe dintre aceste locuri de joacă au un teren elastic, pentru siguranța copiilor. Totuși, aceștia trebuie supravegheați în permanență de părinți.
Cât de importantă este joaca în aer liber pentru dezvoltarea unui copilNimic nu se compară cu alergatul în aer liber și joaca într-un parc. Cu toate acestea, datorită tehnologiilor emergente, a abundenței activităților programate și a accentului sporit pus pe partea academică, copiii au mai puține oportunități de a ieși afară și de a se juca pe terenul de joacă.
Această lipsă de timp pentru joacă poate avea un impact negativ asupra dezvoltării copiilor. Locurile de joacă sunt spații esențiale în care copiii se pot exprima, pot crește și pot învăța.
Terenurile de joacă sunt un loc minunat pentru copii pentru a-și dezvolta abilitățile fizice, emoționale, sociale și imaginative. Aceste abilități îi ajută să dobândească încredere în sine, să dezvolte abilitățile de gândire critică și să își îmbunătățească coordonarea.
Experți din mai multe domenii au realizat studii despre conceptul de mișcare și joc în copilărie și toți au ajuns la concluzia că este esențial pentru dezvoltarea coordonării, a abilităților motorii, a conștiinței sociale, a abilităților cognitive, a limbajului și multe altele.
Joaca le permite copiilor să își satisfacă curiozitatea naturală și, pe măsură ce cresc, la fel se întâmplă și cu modul în care se joacă. Ei trec de la idei simple la activități și jocuri mult mai detaliate pentru a merge în paralel cu cât de mult au învățat. Fără joacă, aceste abilități de a se dezvolta și de a crește sunt împiedicate.
Locurile de joacă sunt locuri excelente pentru copii. Diferitele structuri ghidează jocul copiilor, iar spațiul deschis oferă oportunități nelimitate. Un amestec bun de spațiu deschis și structuri le oferă copiilor libertatea de a alege cum vor să se joace, astfel încât să își exploreze interesele, să interacționeze cu alți copii și să își trezească instinctele creative.
Cea mai mare parte a dezvoltării are loc în primii câțiva ani de viață, astfel încât stimularea adecvată este importantă.
Toți experții recomandă minimum 60 de minute de activitate fizică în fiecare zi, iar un loc de joacă este un loc perfect pentru a face acest lucru. Terenul de joacă oferă copiilor un loc în care să-și antreneze tot corpul, deoarece există structuri de joacă care îi pot ajuta să-și întărească brațele, picioarele și torsul.
În timp ce se joacă pe terenul de joacă, copiii își pot testa limitele și își pot perfecționa diverse seturi de abilități. Ei vor putea să-și îmbunătățească flexibilitatea și echilibrul, să lucreze la abilitățile motorii și să-și întărească mușchii, iar toate aceste exerciții fizice au ca beneficii suplimentare îmbunătățirea funcției imunitare, ajutând inima și plămânii să devină mai sănătoase și reducând riscul de obezitate și diabet.
Joaca poate fi o activitate solitară, dar îi poate ajuta, de asemenea, pe copii să își facă prieteni, mai ales dacă mergi cu copilul la un loc de joacă unde probabil vor fi și alți copii.
Întâlnirea cu copii noi la locul de joacă este importantă, deoarece îi învață cum să interacționeze cu alți oameni și cu normele sociale. Acestea sunt abilități care le vor fi de folos când vor crește și vor trebui să interacționeze cu oamenii la serviciu sau să-și facă noi prieteni ca adulți.
La locul de joacă, copiii pot învăța despre cum să se înțeleagă, despre cooperare, despre cum să fie de acord cu regulile unui joc, despre răbdare, despre cum să facă cu rândul, despre cum să depășească timiditatea, despre cum să împărtășească, despre cum să rezolve conflictele și despre cum să accepte diversitatea.
Locul de joacă dintr-un parc poate fi un spațiu complex în care copiii învață lecții de viață de zi cu zi.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: bucuresti , parc , evergreen , loc de joaca
Dată publicare: 17-07-2023 10:32