Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pantofii albaştri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley, scoși la licitație. Suma incredibilă pentru care au fost vânduți

O pereche de pantofi albaştri din piele întoarsă, care i-au aparţinut lui Elvis Presley, au fost vânduţi cu 120.000 de lire sterline (141.600 de euro), vineri, de o casă de licitaţii din Marea Britanie.  

Perechea de pantofi, a cărei vânzare a fost estimată între 100.000 şi 120.000 de lire sterline, a fost purtată de Elvis Presley „pe scenă şi în afara ei în anii 1950". The Guardian scrie că pantofii au fost purtați de artist la un spectacol filmat în care acesta a cântat „Hound Dog".

Artisul şi-ar fi achiziţionat pantofii după ce a interpretat melodia „Blue Suede Shoes" pe primul său album, în 1956. Un cântec al unui alt artist, Carl Perkins, dar care va rămâne o marcă înregistrată a regelui rock'n'roll-ului, chiar şi după moartea sa în 1977, la vârsta de 42 de ani.

„În 1958, cu o seară înainte ca Elvis să plece în armată (ca parte a serviciului său militar), el a dăruit aceşti pantofi unui prieten apropiat, Alan Fortas", spune casa de licitaţii Henry Aldrige & Son Ltd.

Perechea a fost autentificată de Jimmy Velvet, prieten apropiat al cântăreţului.

Citește și
michael jackson
Se împlinesc 30 de ani de când Michael Jackson și Lisa Marie Presley s-au căsătorit în secret. GALERIE FOTO

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult