Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Palma dată lui Ceaușescu la 35 de ani după ce a murit. Universitatea din București i-a retras titlul de Doctor Honoris Causa

Universitatea din București (UB) a revalidat, miercuri, hotărârea de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa acordat lui Nicolae Ceaușescu.  

„Senatul Universității din București (UB) a decis, de jure, în ședința de miercuri, 21 februarie 2024, revalidarea hotărârii de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa (DHC) acordat de Universitatea din București lui Nicolae Ceaușescu”, a transmis instituția într-un comunicat de presă.

Această decizie o validează pe cea din perioada decembrie 1989 – ianuarie 1990, care, deși nu a putut fi identificată în arhivă, de facto a fost în vigoare tot acest timp.

„Senatul UB a votat propunerea mea de a-i retrage titlul de doctor honoris causa lui Nicolae Ceaușescu, pe care Universitatea i-l acordase în 1973”, a scris Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București (FSPUB).

De asemenea, condamnarea definitivă și irevocabilă a lui Ceaușescu se înscrie printre cazurile explicite de retragere a titlurilor onorifice de DHC acordate de UB.

Citește și
Norocul lui Nicolae Ceaușescu
CNSAS a primit noi documente declasificate ale fostei Securităţi, printre care şi de la cabinetul lui Ceauşescu

„Menționăm că Nicolae Ceaușescu nu figura, nici până în prezent, pe lista oficială, publicată inclusiv pe site-ul www.unibuc.ro, a posesorilor titlului onorific de Doctor Honoris Causa al Universității din București”, se mai arată în comunicat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult