OZN-ul de la Timișoara devine unul din punctele de atracție ale orașului
Principala clădire, care seamănă cu o farfurie zburătoare, monument de arhitectură industrială, a fost construită de arhitectul Székely László şi adăpostea sistemul de forare din uzina de apă.
Un alt imobil era folosit pentru filtrarea apei potabile, iar în cea de-a treia clădire se găseau pompele cu ajutorul cărora apa era distribuită în reţeaua oraşului, relatează Opinia Timișoarei.
Devenită noul Muzeu al Apei de la Timişoara, vechea uzina de pe Calea Urseni şi-a schimbat înfăţişarea şi şi va intra în circuitul turistic, devenind unul dintre punctele de atracţie ale oraşului, la aceasta contribuind și OZN-ul de la Timișoara.
În acest moment, lucrările de reamenajare a întregului spaţiu şi de transformare în muzeu au ajuns la 90%, transmit reprezentanţii Aquatim, care au asigurat finanţarea pentru acest obiectiv.
A fost reabilitată şi clădirea sub formă de farfurie zburătoare, care are un nou acoperiş, însă şi interiorul imobilului a fost zugrăvit complet, iar instalaţiile revopsite. În afara clădirii au fost amenajate bazine decorative.
În parcul din jurul Uzinei a fost ridicată o clădire din beton şi sticlă, un pavilion de primire, ce serveşte drept spaţiu expoziţional.
De asemenea, au fost amenajate aleile din parcul vechii Uzine de Apă de la Urseni.
Uzina de la Urseni a fost construită între anii 1911 şi 1912, dată în folosinţă doi ani mai târziu, iar în prezent nu mai este în exploatare.