Ouăle tot mai căutate în magazine și folosite de bucătari. "Am fost şocat de succesul lor”
Uriaşa pasăre originară de la antipozi face ouă mari, delicioase şi pline de proteine, cu o coajă de culoare verde închis. Angajaţii din ferme gonesc masculii care apără ouăle depuse de femele. Sarcina se dovedeşte câteodată plină de provocări.
Femelele emu depun un ou la trei zile şi doar în timpul lunilor de iarnă. În sălbăticie, masculul este cel care le cloceşte, în jur de 56 de zile. La fermă, lucrurile merg altfel.
Ouăle strânse sunt sortate. Unele merg la incubator, iar cele mai mici, din care sunt şanse mici să se iasă pui, ajung în rafturile magazinelor din împrejurimi. Un fermier vinde oul cu cinci dolari australieni bucata (n.r. 15 lei). În trei luni, a vândut trei mii, deşi magazinele îi cereau mult mai mult. "Am fost şocat de succesul lor. Nu mi-a venit să cred ce se întâmplă."
În Australia există 12 ferme de emu, care nu reuşesc nici pe departe să satisfacă cererea uriaşă. Unii fermieri au ajuns să vândă uriaşele ouă, cu coajă de culoare verde închis, chiar şi cu 30 de dolari bucata. Cumpărătorii sunt restaurantele de lux care s-au grăbit să includă acest ingredient în meniul lor.
Un bucătar s-a chinuit 12 ani să-şi găsească o fermă care să-i furnizeze ouă constant, pe tot parcursul sezonului rece. "Dacă pregăteşti o prăjitură cu ouă de emu, obţii un blat savuros, de culoare portocalie, cu gust mai bogat."
Un ou emu este echivalentul a opt ouă de găină de dimensiune medie, aşa că nutriţioniştii insistă ca omleta să fie mâncată în familie.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!