Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oamenii renunță la comunicarea online și merg să-și facă prieteni la seri de jocuri de societate. „Asta e distracția”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Într-o perioadă în care interacționăm tot mai puțin față în față, ascunși în spatele ecranelor, jocurile de societate aduc împreună oameni care nu se cunosc.  

În locurile în care sunt organizate seri de boardgames nu ajung doar grupuri de amici. Merg acolo și cei dornici să cunoască lume, iar în jurul unei table de joc se pot lega prietenii pe viață. Prețul pentru o astfel de experiență este de câteva zeci de lei, însă câștigul poate fi uriaș.

Într-un hostel din Capitală se organizează săptămânal seri de jocuri de societate. Cei care răspund invitației sunt mânați nu de setea de victorie sau de pasiune, ci de dorința de a socializa offline și de a cunoaște personal oameni.

Băiat: „Am întâlnit foarte multă lume și am învățat foarte multe jocuri, nu știam să joc niciun joc și acum aparent știu trei. Dacă nu îl distrug pe ăsta, că sunt căpitanul lor”.

Italian: „Ne-am întâlnit în seara asta. E o modalitate bună să cunoști alte persoane”.

Citește și
bunica
Bunica Maria face furori în lumea gamimg-ului. Este cunoscută drept „Mami Nena” de coechipieri. „Îi datorez totul nepotului”

De pildă, într-un colț al camerei, șahul a adus la aceeași masa trei persoane care nu s-au mai văzut niciodată.

Bărbat: „Ne-am cunoscut acum. (râde scurt). Asta e distracția”.

Femeie: „Voiam să vin să beau un ceai liniștită și să vorbesc cu oamenii. Păi doar ce am venit și am dat de ei la șah și m-am băgat peste ei. Așa se face aici, întrebi: „Pot să stau cu voi? Da. Hm, ok.” Și asta e”.

Grecoaică: „Am vrut să încerc să comunic cu alți oameni, cred că jocurile de societate aduc oamenii împreună, îmi place să le joc.”

Uneori, un joc este de ajuns pentru a lega prietenii pe termen lung, după cum mărturisesc încântați amatorii de astfel de activități imprevizibile.

Bărbat: „Majoritatea i-am cunoscut aici, efectiv, din „Hei, hai să-l cunoști pe X, pe Y” și am ajuns pur și simplu să avem o comunitate a noastră. Ne întâlnim din ce în ce mai des și jucăm ceva.”

Odată sparta gheața, printre cărți de joc, piese și zaruri, oamenii se bucură de câteva ore în care uită de probleme.

În doar câteva ture, urmează să aflăm dacă jocul va fi câștigător sau nu. Însă indiferent de rezultat, noii prieteni continuă să se distreze. Prețul pentru o seară cu jocuri de societate ajunge la câteva zeci de lei, cu tot cu consumație.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult