Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O plajă populară din sudul Franței, închisă după apariția unui rechin. Ce s-a întâmplat cu peștele după câteva zile

O plajă populară din sudul Franței a fost închisă zile întregi după ce un rechin de aproape doi metri lungime a fost observat aproape de mal.

Poliția din Hyeres le-a cerut turiștilor să părăsească plaja, miercuri, după ce în zonă a apărut un exemplar de rechin albastru, o specie cunoscută pentru atacurile asupra oamenilor, potrivit DailyStar.

Biologii au crezut inițial că rechinul a înotat în ape puțin adânci fiind în perioada de reproducere, dar apoi au observat că înota în cercuri în aceeași zonă de apă aproape de plajă, ceea ce indica posibile probleme de sănătate, relatează Connexion France.

 

Potrivit fondatorului Grupului pentru Studiu Rechinilor din Marsilia, Nicolas Ziani, sunt mii de rechini albaștri în Marea Mediterană în timpul verii, dar apar rar la mal.

„În 17 ani de experiență, nu am văzut niciodată asta. De mai bine de 24 de ore, de când este aici, nu îi putem înțelege comportamentul. Mișcările sale sunt repetitive, fără vreun scop, de parcă era deconectat de la sistemul cerebral”, a spus Ziani.

Duminică dimineață, rechinul albastru a fost găsit mort pe malul apei. Ziani a spus că este posibil rechinul să fi fost rănit sau să fi avut o problemă neurologică.

După dispariția rechinului, autoritățile au redeschis plajele din zonă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult