Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O maimuță păianjen, specie pe cale de dispariție, este noua vedetă a grădinii zoologice din Târgu Mureș. Cum arată Vurlibu

Your browser doesn't support HTML5 video.

O maimuță - păianjen este noua vedetă a grădinii zoologice din Târgu Mureș. Vorbim despre o specie amenințată, rar întâlnită în sălbăticie.

Exemplarul a fost adus din Ungaria și, deși a călătorit mult, s-a acomodat repede cu noua locuință. Mai ales că e tratat regește, cu multe fructe și legume.

Drăgălașa primată, pe care o cheamă Vurlibu, a pus repede stăpânire pe padocul ce i-a fost pregătit. Toată ziua face cascadorii și se bucură de mici atenții. Vizitatorii au fost repede cuceriți.

Erika, îngrijitor maimuțe: „E destul de prietenos, dar încă mai necesită timp să ne împrietenim. Mănâncă de toate și are o poftă foarte mare. Coada lui e destul de ciudată în comparație cu celelalte specii de maimuță. Folosește ca un membru, ca al cincilea membru pentru că stă mai mult cu capul în jos decât pe picoare, este și vorbăreț, dimieața când îi aducem mâncarea vorbește cu noi.”

Vurlibu este acum stăpânul cuștii, însă conducerea grădinii zoologice spune că, în curând, vă avea parteneri de joacă.

Citește și
Fructe înghețate pentru animalele de la zoo
Fructe înghețate pentru animalele de la zoo, afectate de valul de căldură din Chile

Szantho Janos, director grădina zoologică Târgu Mureș: „Maimuța păianjen a venit din Nyiregyhaza. E deomadată singură dar în scurt timp vrem să ajungem acolo să aducem și cealaltă grupă, deci o să fie o grupă de maimuțe păianjen.”

Maimuța păianjen trăiește în mediul natural din America Centrală și de Sud. Specia este amenințată de vânătoare și de comerțul ilegal cu animale sălbatice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult