Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O lebădă în prag de hipotermie a fost salvată de autoritățile din Târgu Jiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

O lebădă a fost salvată la Târgu Jiu, după ce a fost găsită în apropierea unui lac, epuizată, în prag de hipotermie.

Medicii veterinari i-au acordat îngrijiri la timp și luni frumoasa înaripată a fost eliberată într-o zonă sigură, unde obișnuiesc să cuibărească păsări migratoare.

Lebăda are aproximativ doi ani și a fost găsită sâmbătă, de un localnic. Era fără vlagă, iar omul a anunțat polițiștii locali, știind că este vorba despre o specie protejată de lege. „Colegii mei au consultat reprezentanții Direcției Sanitar veterinare și au dus-o la un cabinet veterinar pentru acordarea de îngrijiri medicale. Altfel, risca să moară și chiar mă bucur că azi ea o să vină în mediul ei natural”, a declarat șeful Poliției Locale Târgu Jiu.

După două zile de tratament, pasărea a căpătat din nou putere. Medicii veterinari cred că frigul neobișnut pentru această perioadă din ultimele nopți ar fi putut să o afecteze. „Am găsit un cabinet care lucra în weekend și s-a ocupat de tratamentul păsării. Probabil că venea de undeva, după un zbor mai lung, și din cauza temperaturilor mai scăzute de zilele trecute, era epuizată”, a explicat șeful Direcției Sanitar-Veterinară Gorj.

Specialiștii spun că păsările migratoare nfrunt numeroase pericole. „Clasicele accidente, interacțiunile cu liniile de înaltă tensiune și cele de troleu, sârmele de tensiune, astea le doboară. Se rănesc, se lovesc, sunt lovite și de mașini, am avut cazuri și de deces, doua anul trecut”, a transmis vicepreședintele AJVPS Gorj.

Citește și
lebada, prut
Intervenție neobișnuită. Cum a fost salvată o lebădă blocată în apele înghețate ale Prutului

Pe cele două lacuri de la Târgu Jiu trăiesc mai multe familii de lebede, dar și alte specii de păsări, care, în special vara, sunt admirate și fotografiate de turiști.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult