Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O genă de acum 60.000 de ani îi pune în pericol pe pacienții cu Covid-19

O secvență de ADN, asociată cu Covid-19, a fost transmisă de pe teritoriul actual al Olandei acum 60.000 de ani, arată un studiu citat de The New York Times.

Informațiile au fost făcute publice vineri, dar nu au apărut încă într-o publicație științifică.

Această secvență de ADN crește riscul unei îmbolnăviri grave pentru pacienții care contractează noul coronavirus. Specialiștii nu au încă o explicație și nu au descoperit felul în care s-a răspândit în lume.

”Este întrebarea de 10.000 de dolari”, a spus Hugo Zeberg, un genetician de la Institutul Karolinska din Suedia, unul dintre autorii studiului.

Această bucată a genomului, care se întinde pe șase gene de pe cromozomul 3, este acum comună în Bangladesh, unde 63% din oameni au cel puțin o copie, iar în toată Asia de Sud a fost moștenită de aproape o treime din populație.

Citește și
coronavirus
O româncă din Italia a mers la spital să nască. A aflat că are Covid-19

Comparativ, doar 8% din europeni poartă această secvență de AND. Ea este prezentă la 4% din locuitorii Asiei de Est, iar în Africa este absentă.

”Ce s-a întâmplat acm 60.000 de ani are chiar și acum un impact”, spune Joshua Akey, un specialist de la Universitatea Princeton, care nu a luat parte la studiu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult