Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O funcționară din Iași a spus judecătorilor că lua mită ”în disperare de cauză”, ca să dea înapoi șpăgile primite anterior

O funcționară din Primăria Pașcani condamnată definitiv pentru trafic de influență a spus judecătorilor că lua mită ”în disperare de cauză”, pentru a înapoia sumele luate anterior ca șpagă în schimbul unor promisiuni de angajare.

O funcționară din Primăria Pașcani a fost condamnată definitiv la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare și interdicția de a mai ocupa funcții la stat timp de 3 ani după eliberare, după ce a luat șpagă 37.100 de euro și 37.900 lei, scrie Ziarul de Iași.

La apelul judecat de Curtea de Apel Iași, femeia a încercat să îmbuneze instanța cu o motivație nemaiuzită până acum în vreun dosar de corupție. Funcționara a spus judecătorilor că a luat mită ”în disperare de cauză”, pentru a putea să dea înapoi banii luați ca șpagă anterior. Femeia a completat că, în mare parte, a și reușit acest lucru, restituind 20.300 euro și 26.200 lei.

Funcționara lucra de peste 20 de ani în cadrul registraturii de la Primăria Pașcani și a fost trimisă în judecată în noiembrie 2022 pentru 13 infracțiuni de trafic de influență. Femeia lua șpagă de la persoane cărora le promitea un loc de muncă în Poliția Locală sau primăria orașului, dar și de la cei care aveau nevoie de vreo autorizație de construire.

A spus că nu lua mită ca să se îmbogățească, ci ca să dea înapoi șpăgile luate anterior

În cele din urmă, un cuplu din Pașcani a denunțat-o, iar funcționara a recunoscut în fața anchetatorilor că era coruptă, a spus că regretă faptele, dar a ținut să adauge că nu s-a îmbogățit din șpăgile primite și că a luat mită inițial ”în disperare de cauză”, pentru că avea probleme de sănătate și datorii, iar după aceea pentru a da înapoi șpăgile primite anterior.

Citește și
politisti
Polițiști din Botoșani condamnați să dea înapoi brânza pe care au luat-o ca șpagă

Motivația sa nu i-a înduplecat pe judecători, iar Tribunalul Iași a condamnat-o cu executarea pedepsei, dat fiind numărul mare de infracțiuni comise.

Sentința a fost păstrată și de Curtea de Apel Iași, care a eliminat în schimb imputarea sumelor luate drept mită de funcționară, constantând că între timp aceasta a dat înapoi o parte din bani. Femeia mai datora 20.200 euro și 3.900 lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult