Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O fetiță de 10 ani din Oradea cu părinți surdomuți și-a salvat fratele după ce a sunat la 112

Your browser doesn't support HTML5 video.

O fetiță de 10 ani din Oradea și-a salvat fratele, după ce a sunat singură la 112, întrucât ambii părinți sunt surdomuți. Copila le-a spus operatorilor, ”ca un om mare”, care era starea fratelui și a respectat întocmai indicațiile primite.  

”Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori”, au fost primele cuvinte ale fetiței de 10 ani din Oradea în apelul făcut la 112.

La adresa lor a fost trimis un echipaj, care l-a preluat pe băiat. Se pare că avea o infecție, iar acum, după tratament, și-a revenit și este bine.

STS a făcut publică întreaga conversație, din care se vede cum copila a dat dovadă de mult calm.

 

Citește și
covid 112
Două șoferițe din Botoșani și-au făcut mașinile să sune din greșeală la 112 în timp ce ștergeau praful

”Care a fost cea mai importantă decizie pe care ai luat-o când aveai 10 ani?”, își încep postarea de pe Facebook cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

”Operator 112: 112, ce urgență aveți? Fetița: Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori. Operator 112: Câți ani are? Fetița: 11. Operator 112: Pe tine cum te cheamă? Fetița: M. E. Operator 112: Câți ani ai? Fetița: 10 ani. Operator 112: Părinții tăi sunt acasă? Fetița: Da, dar sunt surdomuți. Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi”.

”Decizii mari chiar și pentru cei mici”

”O fetiță din Oradea a sunat la 112 atunci când fratele ei s-a simțit rău.

Încrezătoare și stăpână pe sine le-a spus operatorilor, ca un om mare, care este starea lui de sănătate.

Le-a mărturisit că părinții ei sunt persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Iar ca fratele ei să primească ajutorul medical cât mai repede, a apelat ea la Serviciul de urgență.

La indicațiile colegei noastre, operatoare STS a Centrului unic pentru apeluri de urgență Bihor, fetița a așteptat legătura cu serviciul de ambulanță, reușind să le ofere toate informațiile necesare.

Responsabilitatea nu vine neapărat odată cu vârsta. Uneori, vine din nevoia de a-i ajuta pe cei dragi aflați în pericol.

Apelul este dovada actului necondiționat de angajament luat de un copil de 10 ani pentru a-și salva fratele. Decizii mari chiar și pentru cei mici.

Această fetiță a luat o decizie curajoasă și ne-a dat o lecție civică: știe să sune la 112 atunci când are o urgență.

Să învățăm de la copii să sunăm responsabil! Doar așa putem salva vieți!”, a mai scris STS.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult