Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie din SUA a fost ucisă de un urs grizzly într-un camping

Autorităţile americane au anunţat miercuri detalii în legătură cu un atac letal comis de un urs grizzly care a tras din cortul ei şi a ucis o femeie într-un camping din statul american Montana (vest), relatează joi Xinhua.

Departamentul pentru pescuit, viaţă sălbatică şi parcuri din Montana a anunţat că ursul a intrat marţi dimineaţă în oraşul Ovando şi a ajuns într-o zonă, din apropierea unui birou poştal, la aproximativ ora 03:00 dimineaţa (10:00 GMT), unde victima dormea într-un cort, transmite Agerpres.

Ursul a trezit iniţial victima şi un alt cuplu care dormeau într-un cort din apropiere, însă apoi a fugit. Cei trei turişti au scos mâncarea din corturi, au pus-o într-un loc sigur, şi s-au întors la culcare. Circa jumătate de oră mai târziu, cele două persoane aflate în cortul de lângă cel al victimei au fost trezite de sunetele atacului, au ieşit şi au încercat să alunge animalul cu un spray de autoapărare împotriva urşilor. Animalul nu a mai fost văzut de atunci, potrivit departamentului.

După două zile de căutări cu elicopterul şi pe teren, ursul grizzly nu a fost găsit, a adăugat sursa citată.

Experţii cred că exemplarul care a ucis femeia era un mascul de circa 400 de kilograme, judecând după comportament şi urme.

Citește și
urs
Un urs a căzut în capcana unor braconieri, la poalele Munților Maramureșului. Un localnic a dat alarma

Victima atacului a fost o femeie din California în vârstă de 65 de ani, a relatat The Great Falls Tribune, un ziar din Montana.

În statul Montana au avut loc cel puţin 10 atacuri ale urşilor grizzly în ultimul an, a precizat ziarul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult