Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie de 70 de ani din Italia a fost găsită mumificată în casă la doi ani după ce a murit

Decesul unei femei de 70 de ani, descoperită mumificată pe un scaun din casa ei după mai mult de doi ani de la moartea sa, a provocat o undă de şoc săptămâna aceasta în Italia, informează marţi AFP, scrie Agerpres.

Marinella Beretta, care nu mai avea părinţi în viaţă, a fost descoperită vineri în casa sa din Prestino, lângă lacul Como, în Lombardia, nordul Italiei. Vecinii săi nu o mai văzuseră de cel puţin doi ani şi jumătate, potrivit mass-media.

Rămăşiţele sale mumificate au fost descoperite vineri de poliţie, venită la faţa locului după ce a fost alertată cu privire la riscul prăbuşirii de copaci aflaţi în grădina sa.

"Ceea ce i s-a întâmplat Marinellei Beretta din (provincia) Como, solitudinea uitării, răneşte conştiinţele noastre", a reacţionat luni ministrul italian al Familiei, Elena Bonetti, pe Facebook. "O comunitate care vrea să rămână unită are datoria să-şi amintească de viaţa ei. Trebuie să încetăm să limităm orizonturile sferei private şi să reîncepem să avem grijă de legăturile dintre noi. (...) Nimeni nu trebuie să rămână singur", a declarat Bonetti.

În Italia, aproape 40% dintre persoanele de peste 75 de ani locuiesc singure, potrivit unui raport al Institutului Naţional de Statistică (ISTAT) ce datează din 2018. Acelaşi procent de italieni nu au nici părinţi, nici prieteni la care să apeleze în caz de nevoie.

Marinella Beretta era "singurătatea încarnată", a scris marţi editorialistul Massimo Gramellini pe prima pagină a cotidianului Corriere della Sera, cel mai vândut din Italia. "Mulţi dintre noi îşi mai amintesc de familiile numeroase din Italia rurală. Familia modernă este una redusă (...). Oamenii mor singuri. Şi noi trăim singuri, ceea ce este aproape şi mai rău", a scris editorialistul.

Vecinii dnei Beretta, care nu au mai văzut-o din septembrie 2019, au crezut că ea s-a mutat la începutul pandemiei de COVID-19, care a lovit Italia la începutul lui 2020.

Poliţia nu a găsit nimic care să sugereze o moarte suspectă. Municipalitatea din Prestino urmează să plătească cheltuielile de înhumare.

"Misterul vieţii invizibile a Marinellei în spatele barierei închise a casei sale ne învaţă o lecţie teribilă. Adevăratul motiv de tristeţe nu este acela că alţii nu şi-au dat seama de moartea ei, ci acela că ei nu şi-au dat seama că ea trăia", a subliniat cotidianul Il Messaggero.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult