Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie dată dispărută a fost identificată după 41 de ani. Craniul ei a fost găsit de mai mulți copii în timp ce se jucau

O femeie al cărei craniu a fost găsit într-un canal de scurgere de către mai mulți copii a fost identificată după 41 de ani. Descoperirea macabră a avut loc în 1983 într-un oraș din California de Sud.

Victima a fost identificată vineri, 14 iunie, la 41 de ani după ce rămășițele ei au fost descoperite pentru prima dată, au spus autoritățile, citate de CBS News.

Departamentul șerifului Orange County a identificat femeia ca fiind Maritza Glean Grimmett, originară din Panama, care s-a mutat în SUA la sfârșitul anilor 1970.

Grimmett avea 20 de ani la momentul dispariției, au precizat autoritățile într-un comunicat de presă.

Anchetatorii au identificat rudele femeii după un test ADN folosind rămășițele ei.

Citește și
aligator
O femeie care fusese dată dispărută a fost găsită moartă în gura unui aligator

După ce copiii au descoperit craniul ei în timp ce se jucau într-o zonă care acum face parte din Lake Forest, aproximativ 70% din rămășițele ei au fost excavate din pământ.

O examinare antropologică inițială a arătat că victima era o femeie de culoare sau de rasă mixtă, carea avea între 18-24 de ani și un dinte de aur distinctiv. Dar, în deceniile care au urmat, autoritățile nu au reușit să identifice femeia.

În 2022, o probă ADN din rămășițele lui Grimmett a fost trimisă la Othram Laboratories, un grup de criminalistică cu sediul în Texas. Un program pentru persoane dispărute din cadrul Departamentului de Justiție al SUA a finanțat extragerea și testarea ADN-ului. Autoritățile au contactat ulterior, în 2023, una dintre rudele ei îndepărtate.

Ruda le-a spus anchetatorilor să posteze concluziile investigației pe un grup de Facebook despre femeile dispărute între anii 1970 și 1980. Astfel, la o lună după ce constatările au fost publicate, o femeie a contactat anchetatorii și a spus că este posibil ca ea să fie mama lui Grimmett.

Rudele au prezentat ulterior autorităților mostre de ADN, care au identificat victima.

Maritza Glean Grimmett s-a căsătorit cu american în vara lui 1978 și a născut o fetiță. După ce cei doi au locuit în Ohio și Tennessee, au decis să divorțeze în 1979.

Grimmett i-a spus surorii ei că va pleca în California, dar familia ei nu a mai auzit de ea de atunci.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult