O femeie a murit, iar soțul ei este în comă după ce au mâncat pește. Ce au descoperit autoritățile
Lim Siew Guan, în vârstă de 83 de ani, a început să tremure și să aibă dificultăți de respirație după ce a mâncat pește. Soțul ei, vârstă de 84 de ani, a început să prezinte simptome similare aproximativ o oră mai târziu. Acum bărbatul este în stare critică la terapie intensivă.
Fiica lor, Ng Ai Lee, în vârstă de 51 de ani, a declarat că părinții săi au achiziționat peștele de la un vânzător de la care obișnuiau să cumpere de mai mulți ani.
„Părinții mei cumpără pește de la același pescar de mulți ani, așa că tatăl meu nu s-a gândit de două ori la asta. El nu ar fi cumpărat cu bună știință ceva atât de mortal pentru a mânca și pentru a le pune viața în pericol", a mărturisit ea pentru The Star.
Cei doi soți nu știau că peștele-balon conține toxine letale. Această specie poate fi mâncată doar dacă este gătită de bucătari pregătiți, care știu cum să elimine părțile toxice
Fiul celor doi bătrâni i-a dus de urgență la spital.
Moartea mamei sale a fost identificată ca otrăvire alimentară cu manifestări neurologice care au dus la insuficiență respiratorie și ritm cardiac neregulat, posibil din cauza ingestiei de toxine în urma consumului de pește-balon.
Femeia a declarat că tatăl ei este încă în comă la unitatea de terapie intensivă, iar medicii încearcă să îi trateze infecțiile din corp.
Acest eveniment tragic a determinat-o pe Ng Ai Lee să ceară ca guvernul să reglementeze vânzarea peștelui-balon.
„Nu intenționez să învinovățesc pe nimeni. Sper ca experiența părinților mei să poată crea mai multă conștientizare în rândul publicului cu privire la consumul unor astfel de pești sau alimente cu un nivel ridicat de toxine. Este frustrant să știm că oamenii consumă cu bună știință pește-balon. Nu considerați că este de la sine înțeles că nu vi se va întâmpla nimic”, a mai precizat aceasta.