Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie a făcut o descoperire surprinzătoare în timp ce se plimba pe plajă. „Este atât de ciudat”

O femeie a dat peste ceea ce se crede a fi cel mai vechi mesaj din lume aflat într-o sticlă. Ea a făcut descoperirea în timp ce se plimba pe o plajă din SUA.

Amy Smyth Murphy, în vârstă de 49 de ani, se plimba de-a lungul unei plaje de la Corson’s State Inlet din Ocean City când a văzut o sticlă cu aspect neobișnuit pe malul apei.

„M-am gândit doar: Este atât de ciudat. Ce este asta?”, a povestit Amy pentru Philadelphia Inquirer, potrivit Daily Mail.

După câteva cercetări, ea a reușit să afle că mesajul din sticlă datează probabil din 1876 - ceea ce l-ar face cel mai vechi artefact de acest gen.

Ea a mai găsit în interiorul sticlei și o notă scrisă de mână, abia lizibilă, pe care scria: „Yacht Neptune off Atlantic City, New Jersey. 6 august - 76.'

Amy crede că „76” este o referire la anul 1876, când probabil nota a fost scrisă.

„Ne-a luat, probabil, 48 de ore să înțelegem cu adevărat ce vrea să spună, dar dacă te uiți la ea suficient de mult, poți să începi să vezi”, a explicat ea.

Sticla poartă marca Barr & Brother Philadelphia. Potrivit site-ului de evaluare Worthpoint, compania a produs sticla cel mai probabil între anii 1870 și 1900.

Următorul lucru pe care Amy l-a făcut a fost să scoată cu grijă biletul din sticlă. Ea a fost ajutată de nepoata ei, care a folosit un tirbușon și niște pensete.

Înăuntru, Amy a găsit o carte de vizită pentru o cunoscută companie de instrumente din Philadelphia numită W.G. & J Klemm, datând din anii 1800.

„Să vedem câte informații putem obține din această sticlă și istoria acesteia și cum se conectează cu Philadelphia și South Jersey”, a mai spus Amy.

Potrivit organizației, recordul actual pentru cel mai vechi mesaj dintr-o sticlă datează din 12 iunie 1886 și a fost pus în derivă de căpitanii germani la bordul Barque Paula și găsit la Wedge Island, Australia în 2018.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult