Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O companie imobiliară își demolează 88 de case proaspăt construite după o descoperire năucitoare. FOTO

88 de locuințe de lux proaspăt construite, în valoare de aproape un milion de euro, vor fi demolate după ce dezvoltatorii imobiliari au descoperit probleme la fundațiile lor.

O companie imobiliară situată la mai puțin de trei kilometri de centrul orașului Cambridge, în Marea Britanie, este încă în construcție și are aprobarea generală pentru 1.593 de case noi, dintre care unele sunt vândute pentru sume cuprinse între 672.714 și 993.894 de euro, scrie Daily Mail.

Dezvoltatorii Barratt și David Wilson au declarat în iunie că au descoperit probleme cu fundațiile unor case în construcție, aflate în faza a doua a proiectului.

Barratt a declarat în iunie anul trecut că „în timpul inspecțiilor” au descoperit că unele dintre case nu îndeplinesc „standardele înalte obișnuite” și au decis „demolarea proprietăților și reconstruirea lor”.

Dezvoltatorul a solicitat autorizația de construire pentru a începe demolarea în toamna anului trecut, iar miercuri patru case au fost dărâmate, urmând ca lucrările să continue pe șantier în următoarele 12 săptămâni.

Inițial, dezvoltatorul a spus că 30 de case în valoare de aproximativ 20 de milioane de lire sterline ar trebui demolate și reconstruite, iar bucățile rămase vor „necesita, de asemenea, lucrări pentru a îndepărta fundațiile și orice alte structuri care au fost începute”.

În documentele depuse Consiliului municipal din Cambridge în septembrie anul trecut, dezvoltatorii au spus că „circa 83 de unități” ar trebui demolate, însă acest număr a crescut de atunci.

Proprietățile afectate ar valora în total peste 46 de milioane de euro. Dezvoltatorii au spus că plăcile și alte materiale vor fi recuperate acolo unde este posibil, iar betonul și cărămida vor fi zdrobite la fața locului și reutilizate.

Având în vedere aceste probleme, consilierul liberal-democrat Cheney Payne a recunoscut că „nu-i venea să creadă” atunci când consiliul a fost informat pentru prima dată despre demolarea planificată.

„A descoperi brusc că nu sunt gata pentru a fi ocupate și că trebuie demolate este absolut șocant. A fost cu siguranță îngrijorător pentru rezidenții care locuiesc în proprietăți din apropiere, construite de același dezvoltator”, a precizat Cheney Payne.

În scrisoarea adresată locuitorilor din iunie, dezvoltatorii au spus că „unele dintre proprietățile care necesită demolare au fost rezervate de clienții noștri”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult