Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Novinite: România și Bulgaria ar putea intra pe deplin în Schengen în decembrie

O decizie privind aderarea deplină a Bulgariei și României la spațiul Schengen pentru călătorii gratuite este așteptată până la sfârșitul anului, potrivit Yordanka Chobanova, șeful Reprezentanței permanente a Bulgariei la UE.

Vorbind la un forum în Sofia despre impactul rămânerii în afara spațiului Schengen, organizat de Camera de Comerț Bulgară și Comitetul Economic și Social European, Chobanova a subliniat că, pe 10 octombrie, comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson și ministrul de interne al Ungariei, reprezentând președinția rotativă a UE, vor propune eliminarea controalelor la frontierele terestre dintre cele două țări, informează Novinite, care citează radioul public bulgar.

Acest lucru va fi abordat în cadrul Consiliului Afaceri Interne de la Luxemburg.

Chobanova a remarcat că Bulgaria este deja pe deplin integrată în organele de decizie ale sistemului Schengen, eliberând vize Schengen larg căutate de cetățeni și întreprinderi din țări terțe.

Aceste vize permit, de pildă. călătoria gratuită din Grecia în Islanda. Comisia Europeană sprijină Bulgaria și România, sperând într-o decizie în acest an care ar întări în continuare UE.

Citește și
schengen
Intră sau nu țara noastră în „Schengenul terestru”. Odobescu: „Depindem de o decizie a unui stat membru, o decizie politică”

În timp ce Bulgaria și România au obținut acces la Schengen pe calea aerului și pe mare la 31 martie 2024, Austria continuă să se opună aderării lor depline, în special în ceea ce privește frontierele terestre.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult