Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Multe persoane își amână sau își anulează vacanțele în alte țări: ”Mai așteptăm puțin, vedem ce se întâmplă în Ucraina”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tensiunea în care trăim de două săptămâni, după doi ani de angoase, plus presiunea prețurilor, îi determină pe mulți să își amâne sau chiar să își anuleze vacanțele.

Potrivit agenților din domeniu, sunt turiști care urmau să ajungă în zone aflate la mii de kilometri distanță de Ucraina sau de Rusia și tot s-au răzgândit.

Roxana Condrea este pasionată de călătorii, iar în ultimii 12 ani a văzut aproape toată lumea. Avea două vacanțe planificate, la începutul anului, în Iordania și Dubai. Le-a amânat însă pe amândouă. Roxana Condrea: "Cumva, inclusiv trecerea pe lângă spațiul aerian al Ucrainei ne dă fiori. Am evitat să cumpăr niște bilete. Chiar când a început războiul mă pregăteam să le achiziționez pentru Dubai, intenționam să mergem la Expoziția Mondială."

Unii au renunțat pur și simplu ca să își pună banii deoparte.

Mădălina Doboș: ”Din ce am văzut încep să crească prețurile la orice și stai să te gândești: mai am bani de vacanță sau mai bine îi țin, că nu se știe ce urmează."

Citește și
Cum prezintă presă rusă de propagandă războiul din Ucraina: ”Operațiunea specială a Rusiei a salvat lumea” GALERIE FOTO
Cum prezintă presa rusă de propagandă războiul din Ucraina: ”Operațiunea specială a Rusiei a salvat lumea” GALERIE FOTO

Răzvan Postolache, proprietarul unei agenții de turism extern: "Antamaseră o vacanță și au spus: mai așteptăm puțin, vedem ce se întâmplă în Ucraina și apoi ne hotărâm. N-are legătură destinația."

Potrivit agenților de turism, până la mijlocului lunii februarie s-au făcut cu 30% mai multe rezervări în străinătate, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Situația s-a schimbat brusc odată cu intrarea rușilor în țara vecină.

Răzvan Pascu, consultant turism: "Pe 24 februarie cam toate rezervările au fost suspendate. Nu mai sunt aproape deloc români care să-și rezerve vacanțe în această perioadă. Toată lumea așteaptă. Nu că nu și-ar dori să își rezerve, ci, pur și simplu, e o perioadă de incertitudine."

Oamenii nu se înghesuie nici în stațiunile românești.

Aurelian Marin, agent de turism intern: ”În primele zile după ce a început războiul a fost un șoc și rezervările au ajuns undeva la 20-25% din ceea ce ar fi trebuit să se întâmple în mod normal. Se simte o incertitudine. Cred că ne confruntăm toți cu această situație. Toată lumea așteaptă să se termine.”

În disperare de cauză, cei din domeniul ospitalității au anunțat reduceri de tarife.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult