Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care aplicația TikTok nu e disponibilă în China, deși compania-mamă își are sediul în Beijing

Deși ByteDance, compania care deținte aplicația TikTok, își are sediul în Beijing, această rețea de socializare nu este permisă în China.  

TikTok se luptă să rămână accesibilă pentru utilizatorii din Statele Unite, pe măsură ce presiunea crește în Washington pentru a interzice aplicația dacă proprietarii săi chinezi nu vând compania.

Recent, CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, a fost audiat în Congresul american în contextul temerilor că datele utilizatorilor din SUA ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez prin intermediul ByteDance, compania-mamă a acestei aplicații.

Acest lucru se datorează faptului că legea chineză permite guvernului să obţină informaţii privilegiate de la companii în pretinse scopuri de securitate naţională.

Însă compania a pus în mișcare „proiectul Texas”, care include ştergerea datelor de pe serverele TikTok din Singapore şi Virginia, un proces început săptămâna trecută.

Citește și
calator in timp
Un „călător în timp” a prezis că viitoarea pandemie va fi cauzată de un virus care va infecta sute de milioane de oameni

Datele de pe acele servere ar putea fi, teoretic, încă accesate de angajaţii ByteDance din China, pentru moment.

Citește mai multe pe spotmedia.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult