Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul în care Garda cetății medievale din Alba Iulia se schimbă la ora 12 fix. Vizitatorii urmăresc cu interes ceremonia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Garda cetății medievale din Alba Iulia aduce viață între zidurile celei mai mari fortificații din România, construită în urmă cu peste 300 de ani.

Garda este formată din militari îmbrăcați în uniforme asemeni celor purtate de armata imperială și de garda ecvestră.

Caii frizieni de o eleganță aparte atrag, desigur, toate privirile. Schimbul gărzii este urmărit de turiști din toată țara, dornici să simtă atmosfera acelor vremuri demult apuse.

Dacă ajungeţi în cetatea Alba Carolina la ora 12 fix, în zilele sâmbătă și duminică, vă puteți bucura de un ceremonial unic în România. Militarii merg la pas prin cetate și prima oprire o fac la poarta a IV-a.

De aici garda urmată de caii din corpul de cavalerie, de rasa friziană, pornește în aplauzele turiștilor impresionați de ceea ce văd spre poarta a III-a a cetății de tip Vauban.

Ceremonialul gărzii cetăţii medievale din Alba Iulia are loc în cea mai mare cetate de tip Vauban din Europa.

Impresionați de ceremonial, turiștii și trecătorii au crezut pentru o clipă că se află în alt secol.

Cetatea Alba Carolina este o fortăreață cu bastioane de tip Vauban construită în secolul al XVIII-lea. Ceremonialul de schimbare a gărzii poate fi admirat pe toată perioada sezonului turistic în fiecare sâmbătă la orele 12 și 19, iar duminică la orele amiezii, până pe 2 octombrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult