Modul inedit prin care se atrage atenția asupra defrișărilor ilegale din România
Your browser doesn't support HTML5 video.
Printre arbori, inițiatorii proiectului au pus cioturi, pe care le-au vopsit. Iar umbra copacilor odată falnici a fost refăcută din pietre colorate.
Pădurea Colorată atrage tot mai mulţi turişti, care poposesc acolo pentru fotografii ce ajung pe reţelele sociale. Iniţiatorii proiectului au pus acum şi cioturi de arbori tăiaţi fără drept. Pe resturile vopsite în diferite culori au scris anul plantarii şi pe cel în care copacii au fost doboraţi, făcând trimitere la crucile din cimitire.
Mihai Topescu, iniţiatorul proiectului: "Copacul tăiat dispare, dar rămâne umbră, care e la fel de colorată ca şi copacii din pădurea în care ne aflăm." Locul aparte a luat naştere în urmă cu trei ani, când sute de arbori au fost coloraţi cu o vopsea prietenoasă cu mediul - fiind un mod de a arăta că toţi copacii sunt în viaţă şi pot fi admiraţi de trecători.
Lucica Pârvulescu, sponsorul proiectului: "Templul creaţiei lui Mihai Topescu, amplasat în această minunată pădure, nu poate fi expus în expoziţii, muzee, nu poate fi cumpărat şi dus acasă. Este oferit tuturor iubitorilor de artă fără plată unui bilet de intrare." ONG-urile de profil susţin că România pierde trei hectare de pădure pe oră. Semnale de alarmă pentru stoparea defrişărilor ilegale au venit şi de la instituţiile Uniunii Europene.