Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misterul ”lacului zeilor” din Japonia. Ce pățesc cei care văd suprafața apei

Lacul Mashu din Japonia a apărut în urma unei erupții vulcanice, acum aproximativ 2.000 de ani și se spune că este una dintre cele mai limpezi ape din lume. 

Lacul Mashu se află în Parcul Național Akan-Mashu, din insula Hokkaido, în nordul Japoniei, și este considerat sacru de indigenii Ainu.

Apa este înconjurată de ceață densă și de cratere de 200 de metri, care cad brusc în apă. Din aceste motive, vizitarea țărmurilor lacului este strict interzisă, potrivit BBC

În limba Ainu, lacul Mashu este adesea menționat ca Kamuito, însemnând „lacul zeilor”, iar localnicii sunt cunoscuți pentru a călători cât mai aproape de lac, pentru a-și găsi liniștea în perioadele dificile. 

Poporul Ainu consideră că un spirit feminin trăiește în lac, iar legenda spune că, dacă un vizitator vede suprafața apei sale, de obicei acoperite de ceață, acesta va experimenta ghinionul într-unul din cele două moduri: bărbații nu vor mai evolua în carieră, iar femeile vor avea copii foarte târziu. 

Citește și
transfagarasan
Ninge abundent pe Transfăgărășan. „Se îngroașă gluma”. VIDEO

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult