Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misterioasa lumină verde care a străbătut cerul Japoniei, în apropiere de Muntele Fuji. Abia acum NASA a dezvăluit secretul

Imaginile cu un misterios "meteorit verde", care au circulat pe internet, au fost dezmințite de NASA. Au fost atribuite ba unui OZN, ba unui fenomen natural, dar într-un final a fost anunțată concluzia oficială.

Înregistrarea video, care a fost distribuită pe YouTube, arată o lumină verde care se deplasa pe cer deasupra Japoniei, pe 16 septembrie 2022.

În videoclipul filmat de Daichi Fujii de la Muzeul orașului Hiratsuka, o linie puternică verde a fost observată străbătând cerul înnorat, ceva nemaivăzut până la acel moment, arată publicația Daily Star.

Imaginile au fost captate de camerele instalate în apropierea Muntelui Fuji din Japonia, pentru observarea meteoriților, permițându-i acestuia să le calculeze poziția, luminozitatea și orbita.

A planat un mister luni de zile cu privire la lumina verde, mulți oameni crezând că au văzut un meteorit bizar. Într-un final, NASA a pus capăt disputelor, confirmând că lumina verde intensă provenea de la unul din laserele sale.

Citește și
astronauți
NASA pregătește intens următoarea misiune spre Lună. Echipa de astronauți care va pleca spre astrul nopții

Daichi Fujii observase că razele erau sincronizate cu un mic punct verde care a fost vizibil pentru scurt timp între nori.

El a bănuit că era un satelit și l-a investigat în comparație cu datele orbitale, și la identificat ca fiind satelitul 2 al NASA, Ice Cloud and Land Elevation Satellite 2, sau ICESat-2, care survolase zona în acea noapte.

Tony Martino, cercetător ICESat-2 de la Centrul Goddard Space Flight Center al NASA din Greenbelt, Maryland, a confirmat că ipoteza a fost corectă, spunând că este pentru prima dată când aceste lasere au fost surprinse pe camere.

„Pentru a vedea laserul, trebuie să te afli exact în locul potrivit, la momentul potrivit și trebuie să ai condițiile potrivite" a transmis oficial NASA

ICESat-2 a fost lansat în septembrie 2018 și folosește un laser pentru a măsura din spațiu înălțimea suprafețelor de gheață, apă și uscat ale Pământului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult