Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Militari răniți în teatrele de operațiuni aleargă pentru cauza Invictus România. Care va fi punctul final

Your browser doesn't support HTML5 video.

Militari - unii răniți în teatrele de operații, dar și voluntari - pot fi întâlniți zilele acestea prin diferite zone ale țării, alergând sau pedalând într-o cursă cu ștafete, desfășurată pe trei trasee.  

Este organizată de Invictus România, iar punctul final va fi atins în 25 octombrie, de Ziua Armatei, la Carei, acolo unde se află Monumentul Ostașului Român.

Participanții la această cursă poartă ștafete roșii, galbene și albastre. Își aleg un traseu - uneori ce depăestșe 100 de kilometri - pe care să-l străbată într-o zi. La finalul cursei, ștafeta e predată altei echipe și ajunge astfel în alt oraș.

Locotenent Alexandru Roibu, participant ștafetă: ”Am alergat pe traseul albastru de la Craiova până la Tg. Jiu. Ștafeta a fost purtată ba în pas alergător, ba în pas de bicicletă”.

Locotenent Alin Migiu, participant ștafetă: ”Participăm din partea Batalionului 20 Infanterie Dolj cu lotul sportiv de la Brigada Multinațională Sud Est. Traseul a fost destul de acceptabil, ținând cont că noi alergăm la concursurile sportive militare”.

Citește și
iohannis, invictus
Militarii trimiși de România la Jocurile Invictus, primiți de Klaus Iohannis, la Cotroceni
Ștafeta albastră va ajunge la Petroșani

Pe traseu, pot intra în curs și alte persoane.

Dan Zidaru, participant ștafetă: ”Din ce în ce mai mulți voluntari, ca și mine, ne alăturăm acestei asociații, vrem să încurajăm mișcarea”.

”Dana Udrescu, voluntară: Noi suntem și sportivi, pentru noi a fost lejer, am schimbat între noi biciclete, alergare.

Reporter: Nu ați obosit?

Dana Udrescu: Nu, 100 de km a fost bine.

Reporter: Ai mai repeta experiența?

Dana Udrescu: Da, am fost și anul trecut”. 

Iani Gârbaciu, voluntar: ”Ne bucurăm că iată suntem la Tg. Jiu pe Calea Eroilor, un loc plin de tradiție și cu o semnificație aparte”.

Ștafeta albastră va ajunge la Petroșani, după care își continuă traseul prin Deva și Timișoara, până la Carei. Aici ar urma să ajungă pe 25 octombrie și ștafetele galbenă și roșie, aflate acum pe alte trasee din țară.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult