Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de oameni au luat cu asalt Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri de la Iași. Ce creații au întâmpinat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Oameni pricepuți din toată țara s-au adunat la Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri, care are loc în acest weekend la Iaşi.

Vizitatorii au putut admira şi cumpăra obiecte artizanale din lemn, lucrările meşterilor olari, straie populare, dar şi bijuterii artizanale.

Unii au participat şi la ateliere de creaţie, unde au învăţat de la meşteri cum să-şi realizeze propriul obiect artizanal.

Mii de oameni au trecut zilele acestea pe la standurile cu obiecte artizanale de la Iași, unde şi-au dat întâlnire peste 70 de expozanţi veniţi din toată ţara: olari, cioplitori în lemn, cojocari, iconari sau bijutieri. Cu toţii au adus cu ei cele mai de preţ creaţii, sau chiar le-au făcut în faţa vizitatorilor.

O parte din obiecte au fost scoase şi la vânzare.

Citește și
targ canepa
Târg dedicat produselor din cânepă la Oradea. Standurile le-au atras atenția vizitatorilor

Silvia Cozmîncă, președintele asociației „ART - Meșteșugurile Prutului”: „Oamenii care vin aici, în primul rând, ne admiră lucrările și, în al doilea rând, dacă pot, achiziționează”.

În paralel au fost organizate şi ateliere de creaţie. Cel mai iubit a fost cel de olărit.

Daniel Ifrim, meşter olar: „Rezultatul final îl iau acasă, se usucă şi pot să îl picteze cu acuarele acrilice, acuarele normale şi apoi îl pun ca bibelou ca să îl aibă amintire”.

Copiii au învăţat să sculpteze în lemn, dar şi să coasă. Şi pictura pe faţă s-a bucurat de mulţi doritori.

Atelierele de meşteşug vor continua și duminică, până la lăsarea serii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult