Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de bucureșteni au cumpărat câte un lampion și l-au lansat pe apa Lacului Floreasca. „Sunt dorințele mele”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Lacul Floreasca din București a strălucit, sâmbătă seară, în lumina a mii de lampioane lansate pe apă. Este un obicei vechi thailandez, care ne asigură că dorințele scrise pe hârtie vor deveni realitate.

Dorințele și urările scrise pe lampioanele făcute din lemn și hârtie de orez, se împlinesc fără greș, promite tradiția tailandeză. Așa că, sâmbătă seară, mii de bucureșteni, de la copii de 7-8 ani până la pensionari, au cumpărat câte un lampion și l-au lansat pe suprafața apei.

Grup de fete: „l-am lansat cu prietena mea Delia și amândouă vrem să dăm la drept și am scris acolo dorința noastră, să devenim avocată și procuror, respectiv”.

Femeie: „Vin în fiecare an și nu lipsesc niciodată. Sunt dorințele mele și le-am dat drumul pe apă”.

Lampioanele trebuie cumpărate, după care se montează la fața locului. Nimic complicat, spun organizatorii.

Citește și
incendiu la zoo krefeld
Autorii carnagiului de la ZOO s-au predat poliţiei. "Am văzut mai multe cadavre umane"

Alexandra Dinu, organizator: „Cu toții avem dorințe și cu toții trebuie să le exprimăm și să ni le lansăm pe apă. Este foarte ușor de realizat lampionul, se înfig în laterale cele patru bețișoare și, după ce ne-am scris dorința pe lampion, se montează hârtia și acesta este lampionul nostru”.

La festival au venit și angajați ai ambasadei Thailandei, țara din care a pornit obiceiul

Krittidech Wongnorraset, consilier al ambasadei Thailandei în România: „Atmosfera e prietenoasă, oamenii sunt bine dispuși și implicați. Sunt bine dispuși și se bucură de festival. Cred că este un lucru foarte bun că oamenii se bucură de cultura asiatică și aici”.

Festivalul are loc în ultimul weekend din vacanța de vară. Așa că, cei mici sunt convinși că lampioanele le vor purta noroc la școală.

Băiețel: „Sunt Ștefan și îmi doresc să fie toată lumea bine”.

Băiețel: „Mama, ești cea mai bună mamă, tati, ești cel cel mai bun tată”.

Domn: „Oamenii sunt veseli, copiii sunt fericiți, toată lumea e bine. Acum a depus fi-miu. Ce ai scris pe lampion? Baftă la noul an școlar”.

Iar pentru ca totul să fie cât mai „eco”, lampioanele sunt strânse la finalul fiecărei seri. Mai apoi, vor fi transformate în căsuțe pentru păsări, promit organizatorii. Lampioane mai puteți aprinde, pe lacul Floreasca, și duminică seară. Festivalul, numit WishFest, ține până la ora 23.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult