Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mierea a fost vedetă la un târg din Cluj-Napoca. Apicultorii au produs și sortimente recomandate în cazul anemiilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mierea a fost vedetă în weekend la un târg din Cluj-Napoca. Pofticioșii s-au pierdut printre standuri ticsite cu borcane în care producătorii au pus tot felul de soiuri.

Iar clienții nu au întârziat să apară, mai ales că au putut și gusta înainte de a cumpăra. Oamenii au roit pe lânga standurile cu miere, mai ales că producatorii i-au ademenit cu tot felul de soiuri. Bărbat: „Mana e unul dintre sortimentele de miere cele mai bune și prea puțin cunoscute. Întărește imunitatea, fortifică organismul datorită sărurilor pe care le conține.” Bărbat: „Se simte că e ceva deosebit, nu este miere comercială. Alții mănâncă dulce după masă, eu mănânc miere." Pe la tarabe a trecut si Larisa, care spune că este pasionată de albine. Fetiței i-a atras atenția mierea de iarbă neagră. Reporter: E diferită de mierea normală?

Larisa: „Da! Foarte, foarte diferită.”

Reporter: Și este bună?

Larisa: „Da, simt puțin acrișor și dulce în același timp!" Unul dintre sortimente este produs de puțini apicultori de la noi și doar în zonele de munte. Specialiștii susțin că este recomandat în cazul anemiilor sau al afecțiunilor sistemului nervos. Un borcan de 300 de grame costă aproximativ 120 de lei. Bărbat: „Iei vitaminele "A, B, C...", toate le găsești, e antioxidant, proteine, glucide. 2 lingurițe maxim. Nu ar fi bine să ia cineva așa ceva să pună în ceai." Printre cei prezenti la targul organizat in Cluj-Napoca s-au numarat si multi apicultori - care se pregatesc pentru noul sezon. Bărbat: „Pe mine mă interesează să-mi iau niște produse în vederea perfecționării. Ce am cumpărat acum sunt pentru sănătatea albinii.” În materie de echipamente, producătorii s-au întrecut în oferte și noutăți. Potrivit celor din domeniu, anul trecut, în țară, producția de miere a crescut cu 20 la sută față de 2022. Însă vânzarile directe către consumatorii români au scăzut cu peste 60 de procente, așa că mulți apicultori nu se grăbesc să facă investiții uriașe. Florin Ochis-Maits, producător echipament apicol: „Alte echipamente pe care apicultorii le caută în această perioadă sunt recipiente pentru depozitarea mierii, topitoare pentru ceară, pe care o refolosesc în stup." Evenimentul a ajuns la ediția cu numărul 14.

Citește și
Miere
Directiva micului dejun, adoptată de statele UE. Se schimbă regulile pentru miere și nivelul de zahăr din sucurile naturale

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult