Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Metodă inedită de recrutare. Tinerii au participat la o petrecere unde își puteau găsi joburi. „O idee foarte interesantă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În București tinerii s-au distrat joi seară în timp ce și-au căutat joburi. Au participat la o petrecere prin intermediul căreia mai multe companii au găsit un mod cât mai prietenos de a recruta viitori angajați.

Astfel de tehnici sunt încercate la noi și pentru că România este pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de tineri care nu lucrează.

Peste 500 de locuri de muncă au fost puse la bătaie la petrecerea cu tematică de Halloween organizată într-un club din București. Studenții au putut alege dintre job-uri precum promoter, consultat vânzări sau creator de conținut.

Tânără: „Am primit câteva oferte, aștept să mă hotărăsc, dar e o idee foarte interesantă”.

Tânăr: „Chiar îmi căutam în domeniul acesta de banking, că în familie acesta e domeniul și chiar m-a ajutat seara asta”.

Citește și
Masina de curse
Un grup de studenți români a construit o mașină de curse electrică. Invențiile de la salonul internațional din Cluj-Napoca

Irina Scarlat, project manager: „Am văzut că erau foarte încântați pentru că au reușit să-și depună CV-urile la numeroase firme care au fost alături de noi”.

Și pentru ca totul să fie cât mai simplu, tinerii au avut la dispoziție un cod QR care îi ducea pe site-ul cu joburile oferite.

Ana Maria Mica, director comunicare angajator: „Undeva la 50% din cei care au participat și-au găsit un job. De obicei aleg joburi part-time, cu un program flexibil, care să-i ajute să meargă și la facultate”.

Evenimentul face parte dintr-o săptămână dedicată bobocilor de la Universitatea din București.

Tânără: „Sunt atât de mulți studenți încât atmosfera este foarte mișto”.

Alin Bașa, director executiv ASUB: „În generația noastră avem foarte multe sponsorizări, resurse și studenți plini de viață și energie, care pot să coloreze studenția atât în UB, cât și în toată țara”.

În România, 20% dintre tinerii între 15 și 29 de ani nu urmează o formă de învățământ și nici nu lucrează, arată datele Eurostat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult